Ispitati veze Subotića i Šarića

Izvor: B92, 16.Sep.2013, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ispitati veze Subotića i Šarića"

Beograd -- Potpredsednik DS Miodrag Rakić kaže da je dolazak Stanka Subotića u Srbiju idealna prilika da se ispitaju njegove veze sa Darkom Šarićem.

On je u pisanoj izjavi naveo da treba ispitati finansijsku povezanost Šarića i kompanija pod njegovom kontrolom, koje su služile za pranje novca, i Subotića.

Rakić je istakao da "za razliku od velikog broja političara u Srbiji" Subotića nikad nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << video, dodajući i da ne želi da komentariše prihvatanje desetostruko manjeg jemstva od ranije ponuđenog.

"Smatram da je prisustvo Stanka Subotića u Srbiji odlična prilika za istražne organe da utvrde finansijsku povezanost Darka Šarića i kompanija pod njegovom kontrolom koje su služile za pranje novca, i Stanka Subotića", rekao je Rakić, prenosi "Blic".

Rakić je dodao i da smatra da je pravi motiv Subotićevog dugogodišnjeg skrivanja od naših istražnih organa “upravo Subotićeva želja da se pomenuta činjenica sakrije”.

Nakon što je Subotić pred Specijalnim sudom izneo optužbe na račun pojedinih politčara i funkcionera DS da su iznuđivali novac od njega, oglasila se i Demokratska stranka, koja je odbacila optužbe kao apsolutno neistinite i nazvala ih sramnim.

"Stanko Subotić Cane, kome je nakon sedam godina bekstva, odobreno jemstvo u iznosu 10 puta manjem nego što je ranije traženo, danas svoju odbranu koristi za napade na političke protivnike onih koji su mu tako nešto omogućili. Ne spominjući svoje veze sa predstavnicima današnje vlasti, ohrabren činjenicom da je u toku postupak koji se vodi na način kako je on želeo, Subotić beskrupulozno optužuje Demokratsku stranku i njene funkcionere", navela je DS.

Ranije danas, Stanko Subotić je došao na sud prvi put od kako je 2007. godine podignuta optužnica protiv njega, negirao je optužbe da je organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete devedesetih i izneo optužbe na račun političara iz bivše vlasti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.