Irina Subotić i Milan Popadić dobili nagaradu “Lazar Trifunovic”

Izvor: Blic, 11.Jan.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irina Subotić i Milan Popadić dobili nagaradu “Lazar Trifunovic”

Nagradu “Lazar Trifunović” (za likovnu kritiku) za 2013. godinu dobili su dr Irina Subotić, za monografiju „Nandor Glid”, u izdanju Fondacije Vujičić kolekcija, i dr Milan Popadić za knjigu „Čiji je Mikelanđelov David? (Baština u svakodnevnom životu)”, izdanje Filozofskog fakulteta u Beogradu i Centra za muzeologiju i heritologiju. Irina Subotić

Žiri je zasedao u sastavu: dr Jelena Stojanović, Ljiljana Ćinkul i Sava Stepanov.

Priznanje Društva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istoričara umetnosti Srbije, za najbolju autorsku izložbu u prošloj kalendarskoj godini dobila je Sanja Kojić Mladenov za „Fluks likvida” održanu povodom 10. Bijenala akvarela, u Savremenoj galeriji i Narodnom muzeju u Zrenjaninu. Žiri je cinio: Stevan Vuković, Sava Ristović i Gordana Dobrić.

Svečano uručenje nagrada je u utorak, 14. januara u 12 sati u Kulturnom centru Beograd.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.