Imlek: Arbitraža ili dogovor sa Vladom Srbije?

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imlek: Arbitraža ili dogovor sa Vladom Srbije?

"Imlek" razmatra mogućnost da pokrene arbitražu zbog rešenja Komisije za zaštitu konkurencije o zloupotrebi dominantnog položaja na tržištu i o tome je već obavestio Vladu Srbije, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor "Imleka" Slobodan Petrović.

Komisija za zaštitu konkurencije izrekla je krajem januara ove godine kazne Industriji mleka i mlečnih proizvoda "Imlek", kao i "Mlekari" iz Subotice od ukupno 306,15 miliona dinara zbog zloupotrebe dominantnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << položaja na tržištu otkupa sirovog mleka.



"Imlek" je dužan da plati oko 254 miliona dinara, a "Mlekara" iz Subotice 51, 2 miliona dinara.


"Mi smo najavili vladi da ćemo pokrenuti arbitražu ako ne dođemo do mirnog rešenja spora. Sada čekamo odgovor, ako prihvate da krenemo u pregovore, kako bi se spor razrešio pre nego što dođe do arbitraže", naveo je Petrović i ponovio da ta kompanija nije monopolista na tržištu mleka u Srbiji.

Cvetković: Izvozom do dugoročnog i održivog razvoja (VIDEO)

Kriza ostaje i posle poskupljanja

Poskupeli mleko i mlečni proizvodi

On je napomenuo da je tako nešto moguće pokrenuti na osnovu Zakona o stranim ulaganjima u Srbiji i bilateralnog sporazuma sa Holandijom o zaštiti stranog ulaganja, podsećajući da je "Salford" u čijem je vlasništvu kompanija "Imlek", holandski investitor.

Generalni direktor "Imleka" je rekao i da se paralelno radi na tome da se obaveste evropski zvaničnici o problemu sa kojim se taj holandski investitor susreće u Srbiji.

Komentarišući trenutno situaciju u snabdevanju mlekom i mlečnim proizvodima na tržištu, on je rekao da se domaće tržište stabilizovalo i to iz dva razloga- rasta proizvodnje i pada potrošnje.

On je rekao da državni intervencionizam u rešavanju problema tržišta, nije poželjan ali da postoje ekstremne situacije u kojima je takav potez neophodan.

Tako je, recimo, podsetio je on, država intervenisala u vreme krize u finansijskom i drugim sektorima, ali je bitno "da treba imati pametna rešenja".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imlek: Arbitraža ili dogovor sa Vladom Srbije

Izvor: EMportal, 04.Apr.2011

"Imlek" razmatra mogućnost da pokrene arbitražu zbog rešenja Komisije za zaštitu konkurencije o zloupotrebi dominantnog položaja na tržištu i o tome je već obavestio Vladu Srbije, izjavio je danas generalni direktor "Imleka" Slobodan Petrović.

Nastavak na EMportal...

Arbitraža ili dogovor sa Vladom Srbije

Izvor: Capital.ba, 04.Apr.2011

BEOGRAD, 'Imlek' razmatra mogućnost da pokrene arbitražu zbog rješenja Komisije za zaštitu konkurencije o zloupotrebi dominantnog položaja na tržištu i o tome je već obavijestio Vladu Srbije, izjavio je danas generalni direktor 'Imleka' Slobodan Petrović. Komisija za zaštitu konkurencije izrekla...

Nastavak na Capital.ba...

Ovogodišnji rekord dinara - 102,48 za evro

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2011, 09:46

BEOGRAD -..Dinar će danas ostvariti novi ovogodišnji rekord jer će jedan evro, prema zvaničnom srednjem kursu, vredeti 102,4816 dinara, što predstavlja rast srpske valute za 27 para, objavila je Narodna banka Srbije (NBS)...Dosadašnji rekord, od 102,5674 dinara za evro, postignut je 15. marta,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.