IZAZVALO JE VELIKI REVOLT! Rafali odjekivali, Subotičani uznemireni - evo šta kažu nadležni! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 17:19

"IZAZVALO JE VELIKI REVOLT!" Rafali odjekivali, Subotičani uznemireni - evo šta kažu nadležni! (VIDEO)

Policija je na terenu i preduzima sve bezbednosne mere.

Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom vatrenog obračuna migranata u Subotici i saopštio kako su dvojica muškaraca u bolnici, ali i da još uvek nema potvrđenih informacija o broju ranjenih.

- U prethodnih nekoliko dana intenzivirane su aktivnosti pripadnika MUP, vezanih za pojačanu kontrolu boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra, na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PU Subotica (u graničnom pojasu naročito na potezu od Hajdukova do MZ Kelebija). Što je očigledno, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na istom području a koji se ogleda u sve intezivnijem obračunu istih uz upotrebu i vatrenog oružja - navodi.

- Tako je i danas u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12:45h do 13:30h došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada ne potvrđenog broja lica - migranata (za sada u OB Subotica zbrinuta su dva lica - jedan sa lakšim i jedan sa težim povredama). U toku je opsežna akcija MUP u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja i zvaničnog saopštenja u vezi istog - saopštio je načelnik Bojan Šoralov.

Kako je on dalje naveo, MUP će nastaviti da preduzima sve potrebne mere i radnje u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih neformalnih kampova.

- Očigledna je prevelika nervoza iregularnih migranata kojima nećemo dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i svakodnevno ćemo sprovoditi akcije humanog preseljenja - dislokacija u Prihvatne centra na prostoru RS - napisao je Šoralov.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, građani su tokom popodneva počeli da šire video zapise na društvenim mrežama, na kojima se čuje rafalna paljba, koja dolazi iz pravca Makove šume u Subotici.

Sumnja se da je u pitanju sukob dve migrantske grupe, kao i da je reč o Avganistancima.

Podsetimo, pre skoro tačno godinu dana se na istom mestu dogodio krvavi obračun u kojem je jedna osoba nastradala, dok je šest osoba povređeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.