Izvor: Piplmetar.rs, 25.Okt.2023, 03:30

Humanitarna štafetna trka za Andreu Mudrić

Pomozite slanjem SMS 226 na 3030

Kako bi pomogli da se sakupi što više novca za Subotičanku Andreu Mudrić, naši sugrađani organizovali su humanitarnu štafetnu trku od Subotice do Novog Sada i nazad. Trka u kojoj će učestvovati 8 trkača počinje u subotu, od 9 časova. Start je kod Plave fontane, prenosi Subotica.com.
„Kilometar za Andrein osmeh“ naziv je ovog humanitarnog podviga u kom učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << dobro poznata ekipa koja je prošle godine organizovala prvu štafetnu humanitarnu trku u cilju skretanja pažnje na naše sugrađane kojima je potrebna novčana pomoć za lečenje.
– Ovog puta trčimo za Andreu Mudrić, želimo da joj pomognemo da ponovo prohoda i plan je da za 30 sati pređemo ukupno 309 kilometara. Trasa kretanja biće Subotica – Svetozar Miletić – Sombor – Odžaci – Rumenka – Novi Sad – Čurug – Bečej – Subotica – objašnjava Dragan Đurđević – Ukupno 8 trkača će se smenjivati na svakih 10 kilometara, a u našoj ekipi su i medicinski tehničar, fizioterapeut, članovi tehničke podrške i obezbeđenje.
Iako različiti po godinama, interesovanjima, profesiji, ove ljude spaja ljubav prema trčanju i želja da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.
– U ekipi imamo ekologa, ekonomista, pravnika, zdravstvenih radnika, čak i pripadnika MUP-a. Svi smo različiti i do prošle godine se nismo ni poznavali, ali smo se okupili oko ideje da pomognemo našim sugrađanima. Motivaciju pronalazimo u rečima jednog od trkača Zorana Crnkovića koji je izjavio: „Mi možemo da biramo, a ti ljudi kojima treba naša pomoć nisu mogli da biraju“. Imaćemo brendiran kombi i nadamo se da će gađani mesta kroz koja budemo prolazili poslati makar po jednu SMS poruku za pomoć Andrei Mudrić – završava Đurđević.
Podržite humanitarnu štafetnu trku:
SMS: 226 na 3030
dinarski žiro račun: 160-0000000458748-68
devizni žiro račun: 160-0054000018042-97
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.