Hrvatski župani u Subotici i Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski župani u Subotici i Novom Sadu

Župani ili njihovi zamenici iz svih hrvatskih županija doputovanje danas u trodnevnu posetu Subotici i Novom Sadu da bi se upoznali s položajem Hrvata u Srbiji.

Čelnici hrvatskih županija u Subotici borave na poziv Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), jedine političke stranke Hrvata u Srbiji i Hrvatskog nacionalnog veća (HNV) i u Vojvodini će boraviti tri dana, prenela je HINA.

Tokom poseta oni će kao članovi Hrvatske zajednice županija biti gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Festivala voća u Tavankutu, gde će razgovarati s čelnicima hrvatske manjine o njihovom statusu, problemima kao i mogućim projektima podrške.

U nedelju će župani i njihovi zamenici boraviti i u Novom Sadu, gde će se sastati s predsednikom pokrajinske vlade u sedištu te institucije, a posetiće i rodnu kuću bana Jelačića u Petrovaradinu, čiji je deo Srbija otkupila za potrebe hrvatske manjine.

Ovo je prvi put da predstavnici svih hrvatskih županija organizirano posećuju Vojvodinu i predstavnike Hrvata u Srbiji, koji će, kako je najavljeno, zatražiti podršku za najurgentnije probleme oko 58.000 pripadnika te zajednice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.