Hrvatski demokratski forum izlazi na izbore u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 15:33

Hrvatski demokratski forum izlazi na izbore u Subotici

Nosilac liste Hrvatskog demokratskog foruma u Subotici Zvonimir Perušić ocenio je danas da je nosioca liste UDS Tomislava Žigmanova "obuzela panika" i da je odlukom njegove HDF da izađe na lokalne izbore u tom gradu uzdrman monopol odlučivanja unutar hrvatske zajednice.

Perušić je tako reagovao na saopštenje Žigmanova u kojem optužuje HDF da im "sistem prikuplja potpise za listu".

On je dodao da je HDF odlučio da izađe na izbore tek nakon što je Demokratski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savez Hrvata u Vojvodini objavio da na izbore ne izlazi kao predstavnik Hrvata, nego u okviru dvoslojne koalicije Vojvođanski front-UDS.

"Time je Žigmanov pokazao da ga ne interesuje podrška Hrvata, nego samo njegova lična pozicija, odnosno da ga glasači opozicionih stranaka sa centralama u Beogradu i Novom Sadu uguraju u skupštine Srbije, Vojvodine i Subotice", rekao je Perušić, a preneo HDF.

Perušić je naveo da se lista HDF, kao jedina hrvatska lista, zalaže između ostalog za suživot svih nacionalnih, verskih i drugih zajednica u Subotici, ali se pre svega zalaže za povratak dostojanstva i samopoštovanja hrvatske zajednice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.