Hrvati uz DS na izborima u Vrbasu i Odžacima

Izvor: Press, 11.Okt.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati uz DS na izborima u Vrbasu i Odžacima

Većnici DSHV su prihvatili izveštaj u vezi razgovora s političkim strankama - Savezom vojvođanskih Mađara i partijom Zeleni Srbije, te je naloženo rukovodstvu stranke da razgovore nastave i s drugim političkim subjektima, i da se održi sastanak na najvišem nivou s rukovodstvom Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u vezi aktualne političke situacije u Vojvodini.

U saopštenju posle sednice Veća DSHV u Subotici, članovi Saveza pozdravili su angažovanje ministra prosvete Tomislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Jovanovića u vezi sa rešavanjem problema udžbenika na hrvatskom jeziku.

Članovi Veća, kako je navedeno, smatraju da rešenje Ustavnog suda od 3. oktobra, po kome su pojedine odredbe Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina proglašene neustavnim, posebno kada je reč o osnivanju lokalnih radijskih i televizijskih stanica koje bi emitovale programe na jezicima nacionalnih manjina, može dovesti do pogrešnih odluka.

U praksi se pokazalo da je privatizacija medija s manjinskim programima u svim slučajevima vodila do njihovog gašenja, ističe se u saopštenju.

Članovi DSHV zahtevaju da predstojeće izmene Zakona o nacionalnim većima nacionalnih manjina dobiju široki konsenzus svih manjinskih zajednica u Srbiji kao i zakonodavca, jer bi, kako se navodi, najgora opcija bila preglasavanje i amandmanske promene na samom zasedanju Narodne skupštine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.