Hrvati u Subotici obeležavaju praznik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati u Subotici obeležavaju praznik

Hrvatska manjina u Subotici obeležava praznik te zajednice i 15. godišnjicu nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji, kojem će prisustvovati ministri obrazovanja Srbije i Hrvatske, Mladen Šarčević i Blaženka Divjak.

Organizator svečanosti u subotičkoj Gradskoj kući, Hrvatsko nacionalno veće (HNV), očekuje da će biti istaknuta dostignuća, kao i problemi obrazovanja na hrvatskom jeziku, koje je počelo najpre u osnovnim školama 2012., a zatim i u srednjim, četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kasnije.

Celovitu nastavu na hrvatskom jeziku godišnje od tada prati oko 400 učenika u pet osnovnih i dve srednje škole u Subotici, a od ove godine i u jednoj osnovnoj školi u šokačkom mestu Bački Monoštor.

Nastava na hrvatskome odvija se i kroz pohađanje izbornog predmeta jednom sedmično "Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture", koji izučava oko 500 učenika u 16 škola i devet gradova na teritoriji Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.