Hemijsko-tehnološka škola u Subotici u narednu školsku godinu ulazi sa značajnom novinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 13:47

Hemijsko-tehnološka škola u Subotici u narednu školsku godinu ulazi sa značajnom novinom

Hemijsko-tehnološka škola u Subotici u narednu školsku godinu ulazi sa jednom značajnom novinom. Učenici koji pohađaju smer veterinarski tehničar će, naime, na raspolaganju imati veterinarsku stanicu u okviru same škole.

Pored toga škola je u procesu nabavke nove opreme za školsku pekaru, što će sve zajedno omogućiti da ova obrazovna ustanove postane trening centar za dualno obrazovanje.

Radovi na rekonstrukciji vremešnog objekta u dvorištu Hemijsko-tehnološke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << škole u Subotici u punom su jeku. Taj objekat će, zahvaljujući sredstvima koja su zajednički obezbedili Ministarstvo prosvete i Grad Subotica, za nekoliko meseci postati veterinarska stanica u kojoj će đaci imati iste uslove za praktičnu nastavu, kakve sada imaju kod privatnih veterinara.

Oprema u vrednosti od preko 3 miliona dinara je već nabavljena, a ono što je posebno zanimljivo za same Subotičane jeste činjenica da će pored nastavnih aktivnosti, kada se dobiju adekvatne dozvole, đaci pružati veterinarske usluge i za građane.

„Tako da ćemo te usluge, naravno uz nadzor naših profesora, koji su kvalifikovani za to, moći da ponudimo i građanstvu. Već imamo neke zanimljive ideje, koje bi bile na dobrobit čitave naše lokalne zajednice, ali hajde da sačekamo da se to realizuje pa da se onda pohvalimo sa time. Uglavnom, vodimo računa o kvalitetu nastave, jer to nam je najvažnije, da naši đaci imaju dobre karijerne perspektive kada završe srednju školu”, objašnjava Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole Subotica.

U Hemijsko-tehnološkoj školi je inače u toku realizacija još jednog projekta, takođe veoma značajnog sa aspekta opremljenosti same obrazovne ustanove. Radi se o projektu Regionalni čelendž fond, u okviru kojeg škola planira nabavku nove opreme za školsku pekaru.

„Za blizu 190 hiljada evra nabavljamo najsavremenije pekarske i poslastičarske mašine i sada, sa takvom opremljenošću škole, mislim da smo stasali za sticanje statusa trening centra, koji je, opet naglašavam, od značaja ne samo za našu školu, za Suboticu, nego je i regionalnog karaktera, ako se ima u vidu obrazovanje”, dodaje Matković.

Naredne školske godine Hemijsko-tehnološka škola Subotica planira otvaranje devet novih odeljenja, 6 na srpskom a 3 na mađarskom nastavnom jeziku.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.