Hapšenje u Subotici: Oštećen budžet za 113 miliona dinara

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 15:56

Hapšenje u Subotici: Oštećen budžet za 113 miliona dinara

U Subotici je jedno lice uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od više od 113 miliona dinara.

Za taj iznos oštećen je budžet Republike Srbije, saopštila je danas Poreska uprava.

Osumnjičeni je, kao faktički odgovorno lice privrednog društva, u periodu od 1. februara 2019. do 11. marta 2019. godine, ostvario promet od prodaje putničkih i teretnih automobila u iznosu od više od 314 miliona dinara, za koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije podneo poreske prijave za PDV, čime je izbegao plaćanje PDV-a u iznosu od skoro 62 miliona dinara.

Takođe, deo novca od prodaje pomenutih vozila u iznosu od 202 miliona dinara nije uplatio na tekući račun, već je isti zadržao za sebe, pri čemu nije obračunao niti platio porez na druge prihode u iznosu većem od 51 milion dinara, čime je oštetio budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu višem od 113 miliona dinara.

Osumnjičenom licu je određena mera zadržavanja od 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako se navodi u saopštenju, hapšenje je zajednička akcija inspektora Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Kragujevac i UKP-a, Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Policijske uprave u Užicu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.