Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 12:05

Hanover zamenio domaćinstvo sa Zvezdom: Crveno-beli na Nemce bez Gavrila Subotića i Dušana Markovića

Nosioci igre Beograđana oporavljaju se od virusa korona i najranije bi mogli da budu spremni za duel sa Šapcem u četvrtfinalu Kupa Srbije

Iako u modernom sportu timovi najčešće gledaju da izvuku ličnu korist, a fer-plej ume da se zagubi i ostavi po strani, nemački Hanover pokazao je da može da bude drugačije. Da sportski duh nije nestao. Unapred utvrđenim rasporedom vaterpolisti Crvene zvezde trebalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da u četvrtom kolu Lige šampiona gostuju u Nemačkoj, ali to ne bi bilo moguće zbog zakona vezanih za vakcinaciju i virus korona koji su stupili na snagu. Hanover i Crvena zvezda zamenili su domaćinstva, pa će crveno-beli večeras od 20.30 na Dorćolu ugostiti nemački tim.

Prekraćene su muke Crvenoj zvezdi oko ulaska u Nemačku – veliko je pitanje ko bi od vaterpolista beogradskog kluba i mogao da zaigra na tom meču – a dobijeno je i preko potrebno vreme za odmor. Crvena zvezda je u nedelju odigrala poslednji meč na turniru regionalne Premijer lige u Splitu i da je morala da krene put Hanovera, vremena za regeneraciju i pripremu utakmice praktično ne bi ni imala. Na sve to, zdravstveni bilten u taboru crveno-belih nije najbolji, a datira još od pre nedelju dana i odlaska u Dalmaciju.

Na redovnom testiranju na virus korona Gavril Subotić i Dušan Marković su dobili pozitivne testove dva puta. Bili su sprečeni da pomognu crveno-belima u Splitu, sledovala im je izolacija. A, kada će na teren veliko je pitanje.

„Dušan i ja smo dva puta bili pozitivni na PCR testiranju iako nismo imali simptome. Meč sa Hanoverom i Proleterom preskačemo, tek bismo donekle mogli da budemo spremni za meč četvrtfinala Kupa Srbije sa Šapcem“, rekao je Gavril Subotić za Mozzart Sport.

Upašće u cajtnot, ako oporavak bude tekao po planu. Vratiće se u tim za foto-finiš i nekoliko izuzetno bitnih utakmica, a veliko je pitanje hoće li u kratkom vremenskom intervalu moći da se vrate na pređašnji nivo igara i dostignu optimalnu fizičku spremu. Crvenu zvezdu očekuje pomenuti četvrtfinalni duel Kupa Srbije sa Šapčanima, zatim dočekuju dubrovački Jug i gostuju Steaui u Ligi šampiona. A, tu je Fajnal-for Kupa Srbije ukoliko eliminišu Šabac, plus obaveze u nacionalnom šampionatu. U zao čas se virus korona infiltrirao u tabor crveno-belih.

Zbog odsustva Gavrila Subotića i Dušana Markovića, trener Aleksandar Filipović bio je primoran da na turniru u Splitu – crveno-beli u pet utakmica upisali tri pobede i dva poraza – u vatru baci mlađe momke. Ipak, u duelu sa Hanoverom najveći teret izneće igrači koji su vukli Crvenu zvezdu u Dalmaciji: prvi strelac crveno-belih na turniru – Veljko Tankosić, Ivan Basara, golman Vladimir Mišović, centri Miloš Vukićević i Stefan Pješivac, Bogdan Đurđić... U odsustvu Dušana Markovića sa većom minutažom suočio se Nikola Rađen.

Protiv nemačkih klubova, Hanovera i Špandaua, gotovo sve ekipe u Ligi šampiona računaju na bodove. Ko želi na Fajnal-ejt u Beograd, tu ih ne sme prosipati. Crvena zvezda je na startu elitnog takmičenja tukla Špandau u Beogradu, ali je od tada upisala dva poraza – od OSC Budimpešte i Pro Reka – i trijumf joj je neophodan. Iako se u Ligi šampiona Hanover i Crvena zvezda dugo nisu sastajali, dva tima odlično se poznaju, jer je većina igrača igrala zajedno u nekom periodu karijere. Okosnicu nemačkog tima čine igrači sa prostora Hrvatske i Crne Gore. Kapicu Hanovera nose Marko Macan, Petar Muslim, Ante Ćorušić, Darko i Matija Brguljan i Aleksandar Radović.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Breša 11:19

Jadran Split – Radnički Kragujevac 9:8

Olimpijakos – Barseloneta 8:4

Ferencvaroš – Novi Beograd 11:10

GRUPA B

Sreda

19.00: OSC Budimpešta – Marselj

20.00: Steaua Bukurešt – Jug Dubrovnik

20.30: Crvena zvezda – Hanover

20.30: Pro Reko – Špandau

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.