Grmuša: Nije istina da dugujemo Potu

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Avg.2013, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grmuša: Nije istina da dugujemo Potu

Nadanja da će Vojvodina Srbijagas u nastupajućoj sezoni KLS graditi svoju igru preko Stefana Pota, juniorskog reprezentativca Srbije, pala su u vodu.

Mladi reprezentativni organizator igre je još jednom odbio da potpiše svoj prvi profesionalni ugovor sa matičnim klubom.
Žurnal je pustio informaciju da je Pot u četvrtak počeo da trenira sa Partizanom, a Aleksandar Rašković, agent mladog beka, dodao da je rođeni Subotičanin tokom juniorskog staža >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u Vojvodini dobio samo dve stipendije i da bi to „u svim zemljama sveta značilo da je slobodan igrač“.
Ono što je izrečeno u vezi sa Stefanom Potom nije istina. Želimo da demantujemo – prve su reči direktora novosadske Vojvodine Srbijagas Aleksandra Grmuše.
Vojvodina se krajnje korektno ponela prema ovom mladom košarkašu. Prošle godine mu je pred početak sezone, kako nas i obavezuje Pravilnik KSS, ponuđen prvi profesionalni ugovor. Na njega se računalo da će biti prvi plejmejker našeg kluba. Ponuđeni ugovor smo deponovali u Savezu. Da smo postupili po pravilima potvrđuju i dve odluke Arbitražne komisije u našu korist. Nije istina da mu nismo isplatili stipendije. Stefanu Potu klub ništa ne duguje. Do pre par dana smo pregovarali, izrazili želju da Pot ove sezone bude glavni nosilac igre mladog sastava Vojvodine Srbijagas, prva violina. Imao bi pravi tretman za razvoj – smatra glavni operativac novosadskog kluba Aleksandar Grmuša.
Opredelio se ipak za drugu sredinu.
Mi ne želimo nikoga na silu da zadržavamo. Međutim, za tako nešto se zna red. Postoje pravila koje je propisao KS Srbije za takve slučajeve. Mi samo ne želimo da odćutimo na neistinu. Dakle, nije istina da ne želimo da igra kod nas i nije istina da mu se duguje – kategoričan je Grmuša.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.