Gran pri festivala ide u Podgoricu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri festivala ide u Podgoricu

Gran Pri Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici za najbolju predstavu u celini dodeljen je predstavi "Bajka o ribaru i ribici" u režiji Jevgenija Ibragimova, u izvođenju Gradskog pozorišta Podgorica, a koji je dobio i Nagradu za najbolju režiju.

Za učešće u takmičarskom programu Festivala, koji je počeo 25. septembra, vladalo je i ove godine veoma veliko interesovanje. Na festival su se prijavile 234 predstave iz 53 zemlje.

Selektor Festivala Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marković odabrao je 15 koje su uz izuzetno veliku posećenost publike izvedene u takmičarskom programu na dve lokacije u Subotici: Dečjem pozorištu Subotica i Pozorištu "Deže Kostolanji".

Publici su tokom trajanja festivala predstavljena ostvarenja iz Kolumbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kanade, Poljske, Rumunije, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Zoran Hristić, naš proslavljeni kompozitor i poznati italijanski pripovedač, glumac i pozorišni reditelj Mimo Kutikio, ovogodišnji su dobitnici Nagrade za životno delo 'Mali princ', za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završen Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016

Gran Pri Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici odnela je predstava "Bajka o ribaru i ribici" Jevgenija Ibragimova, u izvođenju Gradskog pozorišta Podgorica...Ova predstava je osvojila nagradu i za najbolju režiju. Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Veri Zadorožnoj iz Ukrajine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.