Grad secesije: Oko 100 zaboravljenih bisera Subotice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2020, 15:19

Grad secesije: Oko 100 zaboravljenih bisera Subotice

Grad Subotica, na krajnjem severu Srbije, bogata je objektima koji su izgrađeni u stilu secesije koja se u Subotici javlja, kao i u Evropi, krajem 19. i početkom 20. veka. To je umetnički pravac koji se pobunio protiv strogih kanona istoricizma i uopšte ogledanja na epohe koje su joj prethodile. Secesija je internacionalni stil, okrenut prema prirodi, i u svakom delu Evrope je imala nešto specifično. U Austriji je poznata kao bečka secesija, u Nemačkoj kao jugendstil, u Italiji kao cvetni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tragom secesije u Subotici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2020

Grad Subotica, na krajnjem severu Srbije, bogata je objektima koji su izgrađeni u stilu secesije koja se u Subotici javlja, kao i u Evropi, krajem 19. i početkom 20. veka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.