Gorani Subotice u akciji pošumljavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorani Subotice u akciji pošumljavanja

SUBOTICA - Pokret gorana Subotice zajedno sa goranskim rasadnikom i JU eko televizijom i ove godine se uključio u akciju obeležavanja Dana planete Zemlje.

Pored akcija "Tri drveta za život", "Stop plastičnim kesama", "Ozelenimo Suboticu", "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi", realizovano je i niz drugih akcija, a sve u cilju očuvanja planete Zemlje.

Subotički gorani su ove godine podigli i nekoliko desetina kilometara zasada po Vojvodini, kaže za Tanjug Sandra Iršević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivista goranske organizacije.

Novi zasadi podignuti su u opštinama Vrbas, Bečej i Subotica. Pokret gorana Subotice zajedno sa opštinom Bečej učestvovao u podizanju vetropojasa od 4.000 sadnica u dužini od šest kilometara, sa obe strane puta.

Vetropojasevi pružaju najveću zaštitu od vetra i erozije zemljišta, a 23 opštine u Vojvodini dobile su sredstva od Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za podizanje vetropojaseva. Za prošlu godinu većina opština u Vojvodini ovaj posao je privela kraju. Subotički gorani i dalje rade na edukaciji svojih najmlađih sugrađana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gorani ozelenili Suboticu

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2010, 07:26

SUBOTICA - Pokret gorana Subotice zajedno sa goranskim rasadnikom i JU eko televizijom i ove godine se uključio u akciju obeležavanja Dana planete Zemlje...Pored akcija "Tri drveta za život", "Stop plastičnim kesama", "Ozelenimo Suboticu", "Da se zna ko kosi, a ko ne kosi", realizovano je i niz drugih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.