Glumačke radionice u Gerontološkom centru u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumačke radionice u Gerontološkom centru u Subotici

Stanarima Gerontološkog centra u Subotici od nedavno je na raspolaganju nova, ukupno 23. po redu radno-okupaciona terapija.

Radi se o glumačkim radionicama pod nazivom „Kroz glumu do smeha".

Već je prva radionica pokazala da je ovaj vid radno-okupacione terapije pravi pogodak.

Radionica je zamišljena kao interaktivni rad sa onima koji su odlučili da se u trećoj životnoj dobi oprobaju kao glumci.

Kroz igru i vežbu međutim, učesnici terapije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pospešuju svoj govor, disanje i pokret.

Ovo je inače 23. radno-okupaciona terapija u Gerontološkom centru, po čemu je subotička ustanova jedinstvena u Srbiji.

„Slikanje na svili, slikanje na slami. Pravimo šalove, torbe. Imamo i razne druge aktivnosti, jer upravo hoćemo da maksimalno posvetimo brigu korisnicima. Mislim da upravo to izdvaja ovaj Gerontološki centar, od svih drugih koji se bave smeštajem starih lica na tertoriji našeg okruga. Ja mogu da se pohvalim sa 15 visokoobrazovanih ljudi koji se bave isključivo korisnicima i mislim da nas to po kvalitetu izdvaja od ostalih", objašnjava dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Ako bude dovoljan broj zainteresovanih glumačke radionice održavaće se i po gerontološkim klubovima.

Terapiju vodi diplomirana glumica Aleksandra Bašić, a na prvoj radionici učestvovalo blizu 30 korisnika.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.