Frislendkampina preuzima Imlek i Mlekaru Subotica

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frislendkampina preuzima Imlek i Mlekaru Subotica

BEOGRAD - Holandski proizvođač mleka Rojal Frislandkampina i investicioni fond Salford potpisali su memorandum o razumevanju o preuzimanju kompanija Imlek Beograd i Mlekare Subotica, saopštila je danas ta kompanija.

Salford je većinski vlasnik obe srpske mlekare sa približno 79 odsto akcija u Imleku i 82 odsto akcija u Mlekari Subotica, što će poslovnoj mreži Frislandkampine pridodati aktivnosti obe kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na području zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Obe strane očekuju da će dogovor biti finaliziran u narednih nekoliko meseci. U slučaju da obe strane postignu konačan dogovor, ponuda za preuzimanje biće data u domaćoj valuti i shodno domaćim zakonima.

Kako je istaknuto, Frislandkampina namerava da otkupi i preostale akcije kojima se trguje na Beogradskoj berzi, a to je i prvo značajno preuzimanje nakon spajanja kompanija Frisland fuds i Kampina 2008. godine.

Frislandkampina u regionu posluje na području Mađarske, Rumunije i Grčke.

Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović kazao je da je preuzimanje velika prilika za region i kompanije iz Srbije i Holandije, dodavši da se proizvodni program srpskih firmi dobro slaže s holandskim brendovima.

Imlek i Mlekara Subotica zajedno opslužuju tržište od oko 25 milliona potrošača, a ukupan prihod kompanija iznosi oko 270 miliona evra.

Kompanije zajedno imaju oko 1.470 zaposlenih u šest proizvodnih pogona i četiri kancelarije smeštene u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Nakon preuzimanja ukupan broj zaposlenih Frislandkampine u regionu povećao bi se na oko 3.900 i na 14 pogona za preradu mleka.

Asortiman Frislandkampine se sastoji od napitaka na bazi mleka, hrane za bebe, sireva, maslaca, pavlake, deserta i funkcionalnih sastojaka baziranih na mleku.

Na osnovu izvještaja iz 2010. godine, godišnji prihod firme Rojal Frislandkampina dostiže blizu devet milijardi evra. Kompanija zapošljava skoro 19.500 ljudi i kroz 100 proizvodnih pogona i prodajnih mesta posluje u 25 zemalja.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRISLENDKAMPINA PREUZIMA IMLEK I MLEKARU SUBOTICA

Izvor: Kurir, 02.Feb.2012

Salford je većinski vlasnik obe srpske mlekare sa približno 79 odsto akcija u Imleku i 82 odsto akcija u Mlekari Subotica ..BEOGRAD - Holandski proizvođač mleka Rojal Frislandkampina i investicioni fond Salford potpisali su memorandum o razumevanju o preuzimanju kompanija Imlek Beograd i Mlekare...

Nastavak na Kurir...

Royal Friesland preuzima Imlek i subotičku mlekaru

Izvor: TvojPortal.com, 03.Feb.2012, 12:09

Izvor:bizlife.rs. Kompanija "Royal Friesland", sa sedištem u Holandiji, objavila je danas da će preuzeti firme "Imlek" AD Beograd i Mlekaru Subotica koje su sada u većinskom vlasništvu fonda "Salford".. . . Kompanije "FrieslandCampina" i "Salford Capital Partners" potpisale su Memorandum o razumevanju...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.