Festival sporta u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival sporta u Subotici

Danas je u Subotici održan festival sporta, a promocija zdravog načina života, bilа је u prvom planu tog događaja.

Festival sporta u centru Subotice zamišljen je kao manifestacija u okviru koje će se predstaviti subotički sportski klubovi, ali i mesto gde će najmlađi na posebnom poligonu spretnosti moći da provere svoje sposobnosti. Klubovi, ali i sportisti, među kojima su bili i neki vrhunski takmičari, rado su se odazvali pozivu saveza srpskih udruženja Severnobačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okruga.

"Jako je lepo ovde doći, učestvovati. Želimo da prikažemo pre svega naš klub i da svojim vršnjacima pokažemo kako je lepo baviti se sportom. Nije bitno da li je u pitanju odbojka, fudbal ili košarka", kaže Milica Milovanović iz OK "Vin volej".

"Bavimo se razvojem dece, kako fizičkim, tako i psihičkim. Mi radimo na tome da se deca od malena uče kako da se vode kroz život, kako da se bave sportom, kako da razmišljaju, kako da budu socijalni", objašnjava Nevena Marković, trener OK "Vin volej".

"Mislim da je ovo odličan izbor za decu. Drago mi je da je ovako na javnom mestu, da deca mogu da vide sve sportove koji su im na raspolaganju. Za malu decu posebno zbog njihovih motoričkih sposobnosti, malo da se igraju, malo da nauče, da izgrade sebe kao ličnost kroz jedan od ovih sportova", ističe Elvira Bognič iz KK "Spartak-Enpi".

"Na ovoj manifestaciji smo već treći put. Cilj nam je prezentujemo naš sport – plivanje. Savetujem bavljenje plivanjem iz razloga što je najpogodnije za razvoj funkcionalnih sposobnosti i kao bazični sport", kaže Bojan Udicki iz PK "Spartak-prozivka".

Cilj organizatora je bio da pošalje jasnu poruku o tome koliko je bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima važno za očuvanje i poboljšanje zdravlja.

"Ideja je bila da se zainteresujemo sve Subotičane, od najmlađih do najstarijih, da se bave sportom, da se bave zdravim načinom života. Početak je školske godine, možda i na taj način dajemo neku preporuku kojim sportovima da se bave deca, u koje klubove roditelji da upišu svoju decu", naglašava Milorad Ćopić, organizator.

Klubovi su ne samo demonstrirali svoj sport, nego su svim zainteresovanim Subotičanima, bili oni mlađi ili stariji, davali tačne informacije o tome gde se i pod kojim uslovima mogu aktivno ili rekreativno baviti sa određenim sportom.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.