Festival Omladina za vikend u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Omladina" za vikend u Subotici

Do početka ovogodišnjeg festivala "Omladina" u Subotici ostalo je još samo dva dana. Publici će se predstaviti mladi bendovi iz Srbije i regiona, sa svojim autorskim delima. Festival se naslanja na tradiciju nekadašnjeg Omladinskog festivala, na kome su svoje prve nastupe imali pevači i bendovi koji su kasnije bili nosioci pop i rok scene tadašnje Jugoslavije.

Na ovogodišnji festival "Omladina" su se prijavili bendovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a žiri je za finalno veče izabrao osam grupa koje će u subotu 26. maja na Stadionu malih sportova nastupiti sa po dve autorske kompozicije. Radi se mladim bendovima različitih muzičkih pravaca.

"Gitaristička muzika, od hevi metala, ska, regea, do panka. Dosta šareni program. Imamo stručni žiri koji će odabrati jednog pobednika. Njemu slede interesantne nagrade", ističe Armand Mesaroš, organizator festivala "Omladina".

"Gospodin Gorki", "Tonal", "Skadrila", "Sirius". Imena ovih bendova do sada verovatno niste čuli, ali ista je situacija bila i na nekadašnjem Omladinskom festivalu, na kome su nastupila sada već poznata, ali tada potpuno anonimna imena Jugoslovenske muzičke scene.

"Ako se vratimo u istoriju i kažemo Kemal Monteno, "Generacija 5", "Idoli", "Šarlo akrobata", "Električni orgazam", grupa "Film", "Deca loših muzičara", "Obojeni program", sve su to bendovi koji su počeli na subotičkom festivalu i nakon njega napravili uspeh. Iskreno se nadam da ćemo i mi biti neka vrsta odskočne daske za sve te mlade bendove koji su se prijavili i koji će se predstaviti subotičkoj publici 26.maja, na Stadionu malih sportova, sa početkom u 20 časova", dodaje Mesaroš.

Nakon takmičarskog dela na scenu stupa beogradska grupa "Viva Vops", pobednik prošlogodišnjeg Bunt festivala, a od 23 časa predviđen je nastup legendarnog benda "Galija", koji je svoj prvi nastup imao pre 40 godina upravo na subotičkom Omladinskom festivalu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.