FOTO/VIDEO: Odlazak Princa Subotice, posle 12 godina

Izvor: Mondo, 22.Maj.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO/VIDEO: Odlazak "Princa Subotice", posle 12 godina

Legendarni kapiten Spartaka oprostio se od aktivnog igranja revijalnom utakmicom na Gradskom stadionu. "Proći će vreme dok shvatim", rekao je nakon izlaska iz igre.

Foto: Screenshot/TV Arena sport

Emotivni dan u Subotici, gde se Spartak na terenu rastao sa jednim od dugovečnijih kapitena u istoriji ovdašnjih liga.

Iskusni vezista Vladimir Torbica (1980) okončao je karijeru u 39. godini, revijalnom utakmicom svoje ekipe na jednoj i svojih prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na drugoj strani.

U prisustvu svojih bivših saigrača, Sava Pavićevića, Darka Puškarića, Nemanje Nikolića i drugih, ljubimac subotičke publike odigrao je poslednji meč u dresu kluba za koji je nastupao 12 godina i za koji je odigrao 357 utakmica.

Predsednik kluba Dragan Simović rekao je da će Spartakova "osmica" biti povučena iz upotrebe i da nijedan igrač više neće moći da zaduži taj broj. Torbica je dres obukao poslednji put i zahvalio svima što su prisustvovali njegovom oproštaju.

"Približio se momenat koji sam hteo da odlažem, ali dosta je. Kraj. Dolaze mlađi igrači. Ostaću u klubu, na nekoj drugoj funkciji i svima će nam biti cilj da Spartak iz godine u godinu raste. Ponosan sam na sve ove godine, jer smo za deceniju, koliko sam nosio kapitensku traku, izrasli u stabilnog superligaša", izjavio je Torbica za TV Arena sport.

"Još nisam svestan da je kraj. I danas sam imao veliku želju da igram. Sigurno će proći određeno vreme dok postanem svestan da neću ustajati za trening i da neću imati svakodnevne obaveze. Bože moj, novi izazov je ispred mene i trebalo bi da se skoncentrišem na to. Siguran sam da ću se snaći, u bilo kojoj ulozi", dodao je dugogodišnji vezista Spartaka i nekadašnji omladinski reprezentativac SR Jugoslavije, za koga je u mladim selekcijama bio zainteresovan i Ajaks.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Torbica mlađim fudbalerima: Izdržite sve i budite uporni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2019, 11:42

U Subotici se od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio dugogodišnji kapiten Fudbalskog kluba "Spartak" Vladimir Torbica, koji je u klubu proveo bezmalo 12 godina od čega je čak deceniju bio kapiten. Njemu u čast je priređena oproštajna utakmica u kojoj su igrali njegovi bivši saigrači, sa jedne,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.