Izvor: Radio 021, 24.Sep.2020, 20:02

FOTO: Hapšenja zbog neovlašćenog korišćenje struje i računarske sabotaže

Policija je uhapsila 12 osoba iz Subotice, Beograda, Kraljeva i Novog Pazara zbog sumnje da su računarskim manipulacijama omogućili neovlašćeno korišćenje struje i uticali na obračun potrošnje električne energije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su počinili krivična dela računarska saboraža i računarska prevara, odnosno da su oštetili Elektroprivredu Srbiji, a sebi i drugima pribavili protivpravnu korist >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od najmanje 35 miliona dinara.

Osumnjičeni su B. N. (51), J. B. (70), N. Č. (65), A. I. (58), N. Z. (49), O. A. (59), Z. M. (65), M. D. (38), E. D. (37), A. K. (47), D. D. (57) i I. M. (41).

U rasvetljavanju slučaja učestvovali su i pripadnici Bezbednosno informativne agencije i Služba unutrašnje kontrole EPS.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.