Evakuisani kod Feketića, kolona kod Bačke Topole

Izvor: RTS, 02.Feb.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisani kod Feketića, kolona kod Bačke Topole

Svi putnici zarobljeni u smetovima kod Feketića evakuisani. Na regionalnom putu Bačka Topola-Subotica sinoć se prevrnuo bugarski kamion koji je napravio novi zastoj. Voda i hrana dopremljena svim putnicima iz kolone, a počelo je i raščišćavanje te saobraćajnice. Spisak neprohodnih saobraćajnica menja se iz sata u sat.

Tokom noći evakuisani su svi putnici blokirani u snežnim nanosima na auto-putu kod Feketića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je jedan bugarski šleper, i pored zabrane, ušao na lokalni put Bačka Topola-Subotica, prevrnuo se i napravio zastoj usled čega je oko 100 vozila bilo zarobljeno.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je oko 40 vozila ostalo na autoputu Novi Sad-Subotica kod Feketića i da se radi na tome da danas budu deblokirana sva vozila.

Bugarski šleper se prevrnuo sinoć u kasnim satima na putu M22 Bačka Topola - Subotica i napravio zastoj i u koloni je još 50-ak vozila. Voda i hrana dopremljeni su putnicima u koloni, a uz pomoć teške mehanizacija šleper će biti uklonjen sa puta.

Jedan broj putnika je evakuisan, a zbrinuti se i oni koji nisu želeli da napuste vozila, rekao je Nikolić.

"Ti ljudi moraju da razumeju da je velika opasnost po njihov život. Kod Zrenjanina smo imali problem da posle tri časa u toku noći nismo mogli da priđemo nijednom vozilu, od nanosa snega. Postoji opasnost za tog čoveka da se smrzne, ako ostane bez goriva ili ako mu se pokvari auto", objasnio je Nikolić.

Kako je rekao, plan za danas je da se osposobi put Novi Sad - Subotica i put M22 koji je paralelan s njim i da se situacija prati u Vojvodini.

Nikolić ističe da treba izdržati još danas jer se za sutra očekuje slabljenje vetra i on je apelovao na vozače i danas da ne kreću na put.

Kako je istakao, kod Zrenjanina je juče bilo problema zbog izuzetno jakog vetra koji je onemogućavao dolazak do zarobljenih.

"Spasioci, policija, svi su rekli da ovako nešto nisu doživeli, ovako jak vetar i sneg na putu", rekao je Nikolić.

Spisak neprohodnih saobraćajnica menja se iz sata u sat. Zabranjeno je kretanje na delu auto-puta, regionalnim, ali i mnogim lokalnim putevima. Kako kažu nadležni, zanemarite spisak i, ukoliko je moguće, smatrajte da su svi putevi neprohodni. Bez zaista velikog razloga, ne krećite na put.

I po spisku neprohodnih saobraćajnica, i po stanju na terenu, situacija je najteža na putevima u Vojvodini. U jučerašnjoj akcija spasavanja kod Feketića evakuisano je više od 700 putnika.

Na licu mesta bio je i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sa ministrima odbrane i saobraćaja.

Osim u Pančevu i Zrenjaninu, vanredna situacija od sinoć je na snazi i u Kanjiži. Odlukom Vlade u evakuaciju putnika uključeni su vojska, policija, žandarmerija, Ministarstvo saobraćaja i zdravstvene službe.

Svi polasci autobusa u pravcu Kikinde i Zrenjanina su za sada otkazani, dok autobusi za Suboticu saobraćaju samo do Novog Sada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.