Etnofest od 21. juna u Subotici i na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etnofest od 21. juna u Subotici i na Paliću

U četvrtak 21. juna u Subotici počinje najraznovrsniji muzički događaj ovog grada. Posetioci će imati priliku da posete čak 11 koncerata, a na festivalu nastupaju i umetnici iz 9 zemalja.

Etnofest je u isto vreme muzički događaj bez presedana na teritoriji Srbije, u domenu world music-a odnosno muzike sveta, što bi bio ispravan termin za ovaj muzički poližanr na našem jeziku.

Ovaj put, festival se održava na više lokacija u Subotici i na Paliću, počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u četvrtak 21. juna 2018. godine i tom prilikom festival ujedno obeležava i Dan muzike sveta (fr. Fête de la musique). U četiri koncertne večeri na festivalu nastupaju umetnici iz 9 zemalja (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Izrael, Španija, Maroko, Italija, Norveška i Švedska), a Etnofest Vas ovaj put vodi muzičkim stazama koje donose neobičnu muziku Kanarskih ostrva, Sicilije, Sahare i Bliskog Istoka, ali i muziku Balkana i Panonskog basena koja nas okružuje.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.