Epidemiološka situacija u Subotici i dalje nesigurna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 19:16

Epidemiološka situacija u Subotici i dalje nesigurna

Iako se u poslednje dve nedelje registruje lagani pad broja pacijenata obolelih od Kovid 19, novi izazov, pored početka školske godine, biće povratak studenata u grad.

Situacija sa korona virusom i epidemijom Kovid19 u Subotici je bolja u odnosu na početak meseca. Prema jučerašnjim podacima, u poređenju sa prethodnom nedeljom registrovano je 19 novoobolelih u drugom najvećem gradu u Vojvodini, dok je na lečenju u subotičkoj bolnici danas smešteno 37 pacijenata, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više nego juče.

„Epidemiološka situacija u gradu, moram da kažem, i dalje je nesigurna. Međutim, ono što je povoljno jeste da u poslednje dve nedelje mi pratimo jedan stabilni pad broja prvih pregleda pacijenata, znači pacijenata koji se javljaju sa simptomima Kovida, kao i broja hospitalizovanih pacijenata i novih hospitalizacija“, ocenila je pomoćnica direktora Opšte bolnice Subotica dr Gordana Krtinić.

U jeku epidemije u bolnici je bilo hospitalizovano najviše stotinu osamnaest pacijenata, a danas je ta brojka tri puta manja. Sledeći izazov biće polazak dece u vrtiće u punom obimu, početak školske, ali i akademske godine, kada se očekuje povratak, odnosno dolazak velikog broja studenata u grad.

Subotica je fakultetski grad, očekujemo veliki broj studenata i, u suštini, od ponašanja, naravno, i od odgovornosti studenata, zavisiće mnogo toga u narednom periodu“, smatra ona.

Kako se smanjuje broj kovid pacijenata na lečenju, tako se i određeni objekti bolnice vraćaju u svoju staru funkciju. Tako će od petka sa normalnim radom početi zgrada psihijatrije, nakon čega će i fizikalni tretmani i rehabilitacije takođe biti u punom obimu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.