Izvor: Blic, 13.Avg.2023, 16:27

"Dužijanca" u Subotici: Gradonačelniku Stevanu Bakiću predat hleb od novog roda pšenice

Na subotičkom Trgu slobode danas je održana centralna svečanost „Dužijance 2023”, tradicionalne svetkovine dostojanstva, ponosa i zahvalnosti koja se povodom završetka žetelačkih radova u ovom gradu organizuje po 113. put. Ovogodišnja bandašica i bandaš, Subotičani Dunja Šimić i Petar Vukmanov Šimokov, predali su gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću hleb od novog roda pšenice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Subotica: Centralna proslava 113.Dužijance okupila skoro 500 učesnika – hleb svečano uručen gradonačelniku (VIDEO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Avg.2023

SRBIJA – Dužijanca, kojom se proslavlja završetak žetelačkih radova u Subotici ima tradiciju dužu od jednog veka, a centralna proslava manifestacije počela je blagoslovom i ispraćajem bandaša i bandašica iz crkve Svetog Roka, koja se smatra kolevkom Dužijance.   Povorka se potom uputila...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.