Dulić: Oštro ću kritikovati vlast

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Oštro ću kritikovati vlast

Subotica -- Dosadašnji ministar životne sredine Oliver Dulić izjavio je da će naredne četiri godine, kao poslanik, biti "jedan od najglasnijih kritičara nove vlasti".

"Braniću odluke donete u kabinetu Mirka Cvetkovića i biću ispred Demokratske stranke jedan od najglasnijih kritičara vlade u formiranju. Mislim da je neophodno ostati u timu i kada se gubi i kada se dobija", rekao je Dulić novinarima u Subotici. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Upitan zbog čega je odbio da bude gradonačelnik Subotice, iako je tokom cele izborne kampanje i nakon izbora važio kao jedan od najozbiljnijih kandidata za tu poziciju, Dulić je rekao da bi za njega "bilo mnogo bolje" da se vratio da vodi Suboticu, ali da je bio u dilemi da li da prihvati tu funkciju ili da deli političku sudbinu svojih kolega iz vlade.

"Ja sam bio ministar u Vladi Srbije i deo tima koji nije uspeo da bude sastavni deo buduće vlade. Iz tog razloga je moja moralna odluka da delim sudbinu mojih kolega iz te vlade, odnosno da odem u opoziciju u republičkom parlamentu", rekao je Dulić.

Oliver Dulić je član Predsedništva Demokratske stranke, a u prethodnom periodu je obavljao funkciju ministra u Vladi Srbije, a bio je i predsednik Narodne skupštine Srbije.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.