Dopisniku RTV zabranjen ulazak na sednicu SO Bečej

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopisniku RTV zabranjen ulazak na sednicu SO Bečej

Dopisniku Radio Televizije Vojvodine (RTV) Nenadu Jovićeviću danas je zabranjen ulazak u zgradu Skupštine opštine Bečej, gde odbornici razmatraju bezbednosnu situaciju zbog sve učestalijih krađa na imanjima meštana u selima te opštine, saopštila je RTV.

Predsednik bečejske opštine Peter Knezi zabranio je Jovićeviću ulazak u zgradu opštinske skupštine zbog, kako je naveo, tendencioznog izveštavanja tog dopisnika o problemima u opštini.

RTV na svom sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi i to da su u Bačkom Gradištu osvanuli plakati sa pozivom Pokreta mađarske nade iz Subotice da u tom mestu bečejske opštine budu organizovane civilne straže, kako bi se sprečilo pljačkanje imovine meštana.

Mediji na mađarskom jeziku ranije su preneli da su civilne straže već formirane u Bačkom Petrovom Selu, radi sprečavanja sitnih krađa na imanjima žitelja tog mesta.

Reagujući na postupak zabrane ulaska novinara na sednicu bečejske skupštine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) je najoštrije osudilo tu odluku predsednika Knezija i zatražilo da se izvini novinaru Jovićeviću i da mu omogući nesmetan rad.

"Ovu zabranu smatramo atakom na slobodu medija, i ona najbolje svedoči o tome kako predstavnici vlasti doživljavaju novinare i ulogu medija u društvu danas", navodi NDNV u saopštenju.

NDNV istovremeno izražava strepnju da je taj slučaj samo "najava raznih pritisaka na novinare i medije, koje će se, sva je prilika, umnožiti za vreme predizborne kampanje, kada ona i formalno počne".

To društvo je pozvalo novinare na međusobnu solidarnost, kako bi mogli da se odupru "sve jačim pritiscima".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.