Dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2016, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ

Zoran Hristić, proslavljeni kompozitor i poznati italijanski pripovedač, glumac i pozorišni reditelj Mimo Kutikio, ovogodišnji su dobitnici Nagrade za životno delo "Mali princ", za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, a nagrade će im biti dodeljene 25. septembra na otvaranju 23. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici (20 časova, Narodno pozorište – scena "Jadran").

Tokom trajanja Festivala u Medija centru hotela Patria u Subotici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće održan program pod nazivom "Večeri sa dobitnicima Nagrade za životno delo Mali princ", u okviru kojih će (u dva odvojena dana) laureati razgovarati sa prisutnom publikom i gostima festivala na različite teme koje se dotiču njihovog impresivnog dela, uz akcenat na stvaralaštvu za decu.

"Prvo me je usrećio naziv nagrade: 'Mali princ'! Taj mališa me je vratio u vreme kada sam pregršt nota slao deci direktno u srce i dušu, kada sam, kako u obrazloženju piše,'doprineo razvoju kulture i scenske umetnosti za decu'. Da li sam iznova "mali princ" koji muzikom miluje decu? Da li sam stvarno u životu uradio tako plemeniti gest? Tako drugi kažu, a ja prvo moram da odagnam nevericu", rekao je Zoran Hristić povodom Nagrade "Mali princ".

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici - jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, čije će se dvadeset i treće izdanje održati od 25. do 30. septembra, predstaviće i ove godine u takmičarskom programu najrelevantnije lutkarske i dramske predstave za decu iz celog sveta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

17. Festival uličnih svirača u Beogradu

Izvor: SEEcult.org, 09.Sep.2016

Vrsta dogadjaja:  Festival Datum:  Thursday, August 17, 2017 - 20:00 Link:  http://www.ulicnisviraci.com Klub Polet, Cetinjska 15, Beograd 17. FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA: GRADIĆ FEST​ (1-3.9.2017. Novi Sad)...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.