Izvor: Danas, 08.Jan.2015, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do Segedina 2.000 dinara

Subotica - Vožnja na deonici autoputa između graničnog prelaza Horgoš-Reske i Segedina više nije besplatna. Kako je objavila RTV Panon, od 1. januara je u Mađarskoj stupio na snagu novi sistem naplate putarina kojim se plaća i korišćenje kratkih pograničnih deonica u okviru jedne županije.

Za vozače koji se iz Srbije zapute preko graničnog prelaza Horgoš-Reske prema Segedinu ili Morahalomu to znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da će morati da plate žapanijsku putarinu 5.000 forinti, oko 2.000 dinara i važi na godinu dana. Uvođenje novih županijskih putarina ne pogađa one koji putuju na duže puteve jer su oni svakako u obavezi da kupe državne u čiju cenu su već uključene sve županijske deonice.

Predviđena kazna za ovaj prekršaj je 15.000 forinti, ali će se do kraja januara, dok se ona tek uvodi u upotrebu, prekršiocima naplaćivati taksa od 1.500 forinti, te će biti upućivani na kupovinu županijske markice. Oni koji žele da izbegnu plaćanje ove županijske putarine mogu da prelaze granicu na Bajmoku, Kelebiji, Bačkim Vinogradima i Đali te da koriste regionalne puteve umesto autoputa. Nov sistem naplate putarina ima i svoje prednosti. Za one koji češće voze do Budimpešte je promena sistema naplate putarine povoljna jer godišnja putarina do Budimpešte umesto 42.980 forinti od sada može košta 15.000 forinti (oko 6.000 dinara) ako se vozač odluči da kupuje županijske markice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.