Đorđević: Učiniću sve da dete bude vraćeno usvojiteljima, smena direktora Centra za socijalni rad u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 11:39

Đorđević: Učiniću sve da dete bude vraćeno usvojiteljima, smena direktora Centra za socijalni rad u Subotici

Ministar za rad Zoran Đorđević naložio je danas nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici, zbog propusta u slučaju usvojenja trogodišnje devojčice.

"Ja sam danas naložio dve stvari. Sektor za socijalnu zaštitu i brigu o porodici će tražiti od Pokrajinskog sekretara da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici i da pokrene odgovornost svih u lancu koji su upravo doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do ovakvog slučaja", rekao je Đorđević za Tanjug posle sastanka sa usvojiteljima, porodicom Savić.

Takođe, Đorđević je naložio i da se sva dokumentacija u vezi sa tim slučajem iz Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata dostavi Ministarstvu kako bi se, kaže, stručni ljudi i komisije, upoznali sa celom dokumentacijom i procenili da li su i kakve nepravilnosti načinjene i da li postoji mogućnost da se slučaj okonča u najboljem interesu deteta.

Đorđević je rekao da mu se porodica Savić obratila sa molbom sa sastanak koji je hitno i organizovan.

Ministar je istakao da je slučaj otišao previše daleko, s obzirom da Pokrajinski sekretarijat i Centar za socijalni rad u Subotici nisu daleko odmakli u rešavanju, a pitanje mora da bude rešeno u najboljem interesu deteta, i na zakonit način.

"Doneo sam odluku da, kao Ministarstvo preuzmemo to na sebe i da se odluka donese u najboljem interesu deteta, a u skladu sa zakonom. Porodica mi Savić mi je predočila celu situaciju iz njihovog ugla", rekao je Đorđević.

Ministar je dodao da će, kako god da bude rešen slučaj, o tome prvo biti obaveštena porodica Savić.

"Obećavam svima da će to biti rešeno na zakonit način i u interesu deteta", rekao je Đorđević.

Usvojitelji, Borislav Savić i njegova supruga predočili su ministru da je problem nastao zbog proceduralne greške, koju su napravili radnici subotičkog Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Savić je kazao da im ostaje nada da će slučaj rešiti na zakonit način i u interesu deteta.

Učiniću sve da dete bude vraćeno usvojiteljima

Đorđević je poručio da će, ukoliko se ispostavi da je u pitanju proceduralna greška Centra za socijalni rad u Subotici, učiniti sve da se dete vrati porodici Savić koja ga je usvojila pre osam meseci.

Prema njegovim rečima, porodicu Savić je zanimalo kakve su njihove šanse da im dete bude vraćeno, a on im je kazao da s obzirom na okolnosti koje su se desile i ukoliko je stvarno u pitanju proceduralna greška, će učiniti sve da to dete bude kod njih i da oni kao usvojitelji nastave da brinu o tom detetu.

"Ako se desila takva greška, ne smemo više da dopustimo da se takve greške ubuduće dešavaju, a svakako moramo da delamo brzo u ovom slučaju jer najmanje što smemo da dozvolimo je da dete ispašta", zaključio je Đorđević.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.