Izvor: JUGpress.com, 29.Sep.2021, 09:59

Dejanu Stojanoviću titular prvaka Srbije

NIŠ

Proteklog vikenda je u Subotici održan završni turnir sezone u Fild  streličarstvu. Titulu prvaka Srbije osvojio je Dejan Stojanović iz SK Niš, nakon drugog mesta i odličnih 297 poena u kvalifikacijama, te eliminacija u kojima je savladao Grahovac Nebojšu iz SK NS2002,bronzana medalja i Mažing Roberta iz SK Pančevo, srebrna medalja.                               “Obzirom da je streličarska sezona praktično završena, završni turnir u 3D >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << streličarstvu će biti održan na Goču 10. oktobra, Streličarski klub Niš je predstavio postignute rezultate i planove za narednu sezonu. U metnom streličarstvu, na tabeli prvenstva Srbije za sezonu 2020/21, klub se nalazi na 4. mestu od 27 klubova. Ovom tabelom su obuhvaćene sve starosne kategorije, a ukoliko bi se računali samo rezultati u najjačoj, seniorskoj konkurenciji – SK Niš bi bio u samom vrhu tabele. Osim SK Niš i kragujevačkog SK Oko Sokolovo, na 11. mestu, svi ostali klubovi u gornjoj polovini tabele su iz Beograda i Vojvodine”, kažu u ovom niškom sportskom klubu.

                          Nakon nekoliko sezona sa nešto slabijim rezultatima, SK Niš, koji ove godine slavi 35 godina postojanja i jedan je od najstarijih klubova u Srbiji, vratio se na pozicije koje je prethodnih par decenija ljubomorno čuvao. Trener Miljko Čolović je još jednom formirao ozbiljnu ekipu jakog timskog i takmičarskog duha, obučio je novu generaciju streličara od kojih se u narednim sezonama puno očekuje i uspeo da dovede klub do kraja jedne od najuspešnijih sezona u klupskoj istoriji uprkos velikim finansijskim teškoćama.

                         U individualnoj konkurenciji takmičari SK Niš su osvojili skoro sve što se moglo osvojiti.

                        Mihajlo Stefanović je u disciplini Olimpijski Luk najuspešniji takmičar u Srbiji, i to u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Osvojio je 10 zlatnih medalja na turnirima, od čega 3 na Državnim prvenstvima, a pokazao je svoj potencijal i na Svetskom juniorskom prvenstvu.

                         Dejan Stojanović je najbolji streličar Srbije u disciplini Goli Luk, takođe u dve starosne kategorije – seniorskoj i veteranskoj. Sa ovosezonskih turnira je doneo 11 zlatnih medalja, a pet puta je obarao državni rekord. Ako tome dodamo titulu prvaka Srbije u Fildu i odlične rezultate na 3D turnirima – nije nerealno očekivati da će u narednoj sezoni ostvariti zapažene rezultate i u dresu reprezentacije.

                      Danica Nikolić je najbolja streličarka Srbije u kadetskoj konkurenciji. Luka Grozdanović se nakon duže pauze vratio streličarstvu i odmah osvojio srebrnu medalju na Državnom prvenstvu.

                       Nataša Mitić je 4. u ukupnom poretku seniorki. Najmlađi takmičar u SK Niš Aleksa Kostić je sa Državnih prvenstava doneo zlatnu i srebrnu medalju u konkurenciji mlađih pionira. U disciplini Kompaund Luk Saša Cvejić je 6. u ukupnom poretku, a odlične rezultate postiže i na 3D turnirima. Veljko Petrović u svojoj prvoj godini bavljenja streličarstvom pobedio na Državnom prvenstvu u disciplini Goli Luk.

                                 „Ove sezone je SK Niš na turnirima predstavljalo 19 takmičara, i svi su zaslužni za povratak kluba na staze uspeha. Bilo je turnira na kojima su takmičari u našim dresovima zauzimali sva tri mesta na pobedničkom postolju, kao i turnira na kojima smo uzeli zlatne medalje u sve tri discipline u seniorskoj konkurenciji. Ove sezone klub je bogatiji za nekoliko kvalitetnih takmičara, a imamo i najavu novih pojačanja u prelaznom roku. Uprkos  finansijskim problemima i nedostatku adekvatnog prostora za zimske treninge klub će pojačati aktivnosti, u nadi da će u narednoj sezoni imati jaču podršku grada, a možda i sponzorstvo neke od uspešnih niških kompanija“,  poruka je Streličarskog kluba Niš.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nova medalja za niške streličare, završava se jedna od najuspešnijih sezona

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2021

Na završnom turniru sezone u "Fild" streličarstvu, takmičar SK Niš Dejan Stojanović osvojio je titulu prvaka Srbije, čime niški klub trijumfalno završava sezonu...Stojanović je na takmičenju u Subotici nakon 2. mesta i 297 poena u kvalifikacijama, u eliminacijama bio bolji od Grahovca iz novosadskog...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.