Deca u Subotici jedva dočekala da se vrate u školske klupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2020, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca u Subotici jedva dočekala da se vrate u školske klupe

U Subotici ove zime nije bilo snega tako da nam se čini da su četvrtaci škole Sonja Marinković jedva čekali da se vrate u školske klupe. Naravno, ne zbog gradiva, već zbog drugara.

"Ciljevi u ovoj godini su mi da prođem mnogo bolje nego u prvom polugodištu i jedva sam čekao da se vratim u školu zbog drugara jer na raspustu nije bilo toliko drugara", rekao je Filip Jovanović.

"Nije bilo teško jer sam jedva čekala da se vratim zbog drugara, da bi se mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opet družiti", smatra Teodora Stanojević.

"Uživao sam na raspustu, ali sam jedva čekao da se vratim u školu jer su mi nedostajali drugari i nadam se da ću ove godine proći bolje nego prošle", rekao je Nikola Erdeljanović.

Družba je družba, ali gradivo čeka. A kada glava počne da pada, onda sledi kratak predah uz zajedničku igru, pa povratak u klupu. Ostatak četvrtog razreda poslužiće im kao priprema za sve ono što ih očekuje od septembra, u višim razredima, a učiteljica Marica ih od samog starta uči sve ono što će im kasnije biti poznato kao fizika, biologija i slično.

"Baš sam srećan što učimo i nikad mi nije bilo dosadno, samo mi je na raspustu bilo dosadno", izjavio je Stefan Tanasković.

"U petom razredu želim da budem isto pametna kao što sam bila i pre. Za peti razred nas je učiteljica pripremala u prvom, drugom, trećem i četvrtom razredu da bi bili dobri", rekla je Jana Mut.

Do kraja školske godine učiteljica će se truditi da na njih prenese i najvažniju lekciju - da će sve izazove lakše prebroditi ukoliko se drže zajedno.

"Na ceo razred sam uspela da prenesem onu energiju – budi drug, budi pomoć. Da svakom detetu bude lepo i da bude zadovoljno. Radila sam sa njima četiri godine i proletelo je jako brzo. Pripremala sam ih od prvog razreda, što znači da sve ono što se uči u prvom razredu, biće im jako potrebno i u petom, i u šestom razredu", rekla je učiteljica Marica Ušumović Sič

A pored škole, slogu i drugarstvo grade i aktivnosti van škole, posebno zajednički rođendani.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.