Deca migranti u prihvatnim centrima željna pažnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca migranti u prihvatnim centrima željna pažnje

Predstavnici Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila i međunarodnog udruženja studenata medicine - IFMSA Srbija, podelili su paketiće deci migrantima u kampu na Kelebiji i u prihvatnim centrima u Subotici, Beogradu i Krnjači.

Predstavnica centra Jovana Vinčić izjavila je danas u Subotici da je toj deci neophodna pažnja i toplina koju nemaju.

Ona je rekla agenciji Beta da su se deca mnogo obradovala, posebno ona koja borave na Kelebiji, blizu graničnog prelaza >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa Mađarskom, gde nemaju adekvatan smeštaj.

"U pitanju je grupica maloletnika bez pratnje. Oni nemaju ništa svoje, njima se ništa ne donosi, nikakva toplina ne daje, nikakva empatija", kazala je Vinčić.

Ona je rekla da su zajedno sa volonterskom mrežom pokušali da vreme provedu sa izbeglicama i da im ulepšaju predstrojeće praznične dane.

"Vreme praznika je uvek vezano za porodicu, za bliske i drage osobe. Želeli smo da im ulepšamo dane koji simbolišu neku toplinu i sigurnost", kazala je Vinčić.

Ona je dodala da se veliki broj građana postavio humano prema izbelicama, da su pokazali solidarnost i da je ovo poziv i za institucije da budu otvorenije i humanije prema ovim ljudima.

Deci migrantima uručene su i čestitke koje su izradili učenici Srednje medicinske škole u Subotici na radionicama koje je organizovao Centar za pomoć tražiocima azila u saradnji sa organizacijom Samoinicijativa.

U kampu na Kelebiji, na otvorenom, blizu granice sa Majarskom, trenutno boravi oko 40 migranata od kojih je troje maloletno i bez pratnje roditelja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Deca u prihvatnim centrima željna pažnje i topline

Izvor: Beta, 30.Dec.2016

Predstavnici Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila i medjunarodnog udruženja studenata medicine - IFMSA Srbija, podelili su paketiće deci migrantima u kampu na Kelebiji i u prihvatnim centrima u Subotici, Beogradu i Krnjači.Predstavnica centra Jovana Vinčić izjavila je danas u Subotici da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.