Deca iz Belorusije i Subotice održala prigodan koncert - neguju tradiciju folklora

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Belorusije i Subotice održala prigodan koncert - neguju tradiciju folklora

Deca iz Belorusije i Subotice održala koncert tradicionalnih igara i pesama u pozorištu Park.

U Subotici je upriličeno srpsko-belorusko veče, a nastupali su dečiji ansambl iz beloruskog grada Brest "Krinička" i KUD "Bratstvo " iz Subotice.

Prisutne je pred početak koncerta u ime ambasadora Belorusije Valerija Briljova pozdravio počasni konzul te zemlje u Beogradu Dragomir J. Karić.

Foto:BKTVNews/Mitar Radulović

On je zahvalio predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Grada Subotice na organizaciji dogadjaja i ocenio da je taj grad još jednom pokazao da ima široko srce i da ga krasi gostoprimstvo.Svima koji su u nedelju, 1. aprila, obeležavali Uskrs čestitao je praznik s porukom "da treba da slavimo, da se veselimo i da nam se deca radjaju".

U dečijem pozorištu "Park"predsednik srpsko-rusko-beloruskog udruženja u Subotici Milenko Milošević je podsetio da su deca iz Subotice pre dve godine učestvovala na medjunarodnom takmičenju ansambala u beloruskom gradu Gomelj, gde su osvojili prvu nagradu, da i ovog leta putuju u Belorusiju na takmičenje i da se raduju novim poznanstvima.

Foto:BKTVNews

Sekretar za društvenu delatnst Subotice Jasmina Stevanović je kazala da je taj grad pobratimljen s Brestom, i da su deca iz Subotice ovih dana ugostila 30-ak svojih vršnjaka iz Belorusije, starosti do 15 godina.

Foto:BKTVNews/Mitar Radulović

Zbog odlične i plodne saradnje u prethodnom periodu Dragomir J. Karić je postao počasni član srpsko-rusko-beloruskog udruženja iz Subotice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.