Izvor: Danas, 26.Okt.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Radomira Konstantinovića

Beograd, Subotica - Sednicom Saveta i Okruglim stolom danas u Subotici počinju prvi Dani Radomira Konstantinovića.

Ovu manifestaciju letos je osnovala Skupština ovoga grada sa ciljem negovanja misaonog i književnog nasleđa velikog pisca. Konstantinović je rođen u Subotici (1928) gde mu je otac Mihailo bio profesor prava.

Na programu je okrugli sto o knjizi filozofa Milorada Belančića „Mi pa mi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ili o srpskom stanovištu“. O Belančićevoj knjizi za okruglim stolom govoriće istoričarka Latinka Perović, koja je i predsednica Saveta, i Boško Kovačević. Belančić polemički reaguje na knjigu Mila Lompara „Duh samoporicanja“, i osporava Lomparove teze o anacionalnoj ili antinacionalnoj intelektualnoj poziciji Radomira Konstantinovića.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.