DS, LDP i Nova stranka bojkotuju izbore za mesne zajednice u Subotici

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS, LDP i Nova stranka bojkotuju izbore za mesne zajednice u Subotici

Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Nova stranka u Subotici pozvale su svoje simpatizere da ne izađu na izbore za Skupštine mesnih zajednica zakazane za 19. jul.

- Izbori za MZ su raspisani da bi vladajuće stranke, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka, odmerili snage pred lokalne i pokrajinske izbore. Tražili smo od predsednika Skupštine grada da povuče odluku o raspisivanju izbora, ali nismo dobili odgovor, niti demanti naših tvrdnji da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su izbori raspisani po isteku roka, da za njih nema predviđenih sredstava u budžetu grada, da su zakazani za jul kada je sezona godišnjih odmora i da oni treba da koštaju 12 miliona dinara. Štedi se na deci i vrtićima, a novac se rasipa na izbore, koji u ovom trenutku uopšte nisu neminovni, i zbog toga mi nećemo učestvovati, a pozivamo i svoje birače da i oni ne izađu na glasanje i tako pokažu vlasti da ne može da radi šta joj se prohte – kaže Robert Šebek, predsednik GO LDP.

Slavko Parać, predsednik GO DS, je na konferenciji za štampu rekao da su izbori raspisani na prepad, iako vlast treba da ima prečeg posla vezanih za građane.

- Za septembar pripremamo predlog izmena Odluka o mesnim zajednicama, kako bi one imale veće nadležnosti, svoj budžet i mogle da raspolažu prihodima. Planiramo i racionalizaciju mreže mesnih zajednica i personalizovane izbore u njima – rekao je Slavko Parać.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.