DECA SRBIJE, JAČA OD SUDBINE: Njihovi najbliži su izginuli u nesrećama, a oni su pukom srećom preživeli! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECA SRBIJE, JAČA OD SUDBINE: Njihovi najbliži su izginuli u nesrećama, a oni su pukom srećom preživeli! (FOTO)

U Srbiji je tokom protekle godine u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 330 ljudi od čak 20.000 udesa.

Prema poslednjim podacima iz 2015. godine, nasilnom smrću život je izgubilo 3.056 ljudi.

Subotica je već godinama unazad grad koji beleži najcrnji bilans. U ovom gradu je u periodu od 2009. do 2015. godine život izgubilo 290 ljudi.

U seriji crne statistike, zaboravljamo na one najmlađe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Na one koje je nečija smrt, ostavila bez igde ikoga.

U nastavku vas podsećamo na onu decu, na koju je većina zaboravila, a trebalo bi da ih nazivamo herojima srpske nacije, jer odrastaju sami, bez roditeljske podrške:

Foto: Telegraf

Kosovska tragedija

- Četrnaestogodišnji Marko Vučinić iz sela Vuča iznad Leposavića, pre tri godine ostao je bez majke Dragice (37), oca Gojka (46), sestre Marije (13), brata Andrije (6) i strine Snežane (47). Njegovi roditelji stradali su u saobraćajnoj nesreći kada je njihov automobil sleteo u Ibar. Mali Marko je tog dana bio u školi i nije krenuo sa roditeljima na put bez povratka.

On je nastavio da živi u porodičnoj kući, uz obećanje da neće napustiti Kosovo, a ove godine je tradicionalno upalio Badnjak.

Bavanište i dalje pamti ovu tragediju 

- Una Imbra (6) pre dve godine ostala je bez cele porodice. U saobraćnoj nesreći kod Bavaništa nastradali su njena majka Jelena Imbra (36), otac Vladimir Imbra i njena sestra Lana, koja je tada imala sedam meseci.

Foto: Facebook/In memoriam Jelena lana- Vladimir imbra

Nesreća se dogodila kada je kamion prešao na suprotnu stranu kolovoza i udario "reno" u kome se nalazila porodica Imbra.

Sa samo 5 godina preživeo pad sa šestog sprata

Milan Ponjiger (11) preživeo je porodičnu tragediju u kojoj su mu nastradala oba roditelja. Njegov otac Palko je 2011. godine gurnuo sa prozora svog stana na Zvezdari suprugu Ilonku, a onda je on skočio za njom, zajedno sa sinom u naručju koji je tada imao samo pet godina.

Foto: Privatna arhiva

Na sreću mali Ponjiger je peživeo i od tada su brigu o njemu preuzeli rođaci njegovog oca, Gabrijela i Miroslav Meleg.

Milan je tada zadobio teške unutrašnje povrede i brojne prelome, pa lekari nisu mogli da ga operišu istog momenta. Srećom je preživeo, a kako se ovaj sada jedanaestogodišnji dečak bori sa teškom traumom nije poznato.

Foto: Privatna arhiva

Preminula iznenada u 25. godini, ostavila četvoro dece iza sebe

Milica Vučenov iz Sremskih Karlovaca iznenada je preminula u 25. godini, a iza sebe je ostavila četvoro dece.

Foto: Facebook

Milica je iza sebe ostavila sina koji ima 7 godina, devojčicu od 4, potom, bebu od 14 meseci i bebu od četiri dana.

Veliki broj poznatih ličnosti se putem društvenih mreža angažovao kako bi novčano pomogli decu koja su prerano ostala bez majke.

- U maju prošle godine tek rođeni Marko Nikolić iz Štulca kod Vrnjačke Banje ostao je bez oca Vasilija, koji je poginuo u sudaru sa automobilom marke "bmw" koji je prešao u suprotnu traku.

Vasilije je pored tek rođenog Marka  ostavio iza sebe još troje dece. Ovom tragedijom nastavila se zla kob ove porodice, jer je Vasilijev otac takođe poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog mosta.

(i.lazic@telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

DECA SRBIJE JACA OD SUDBINE Njihovi najblizi su izginuli u nesrecama a oni su pukom srecom preziveli (FOTO)

Izvor: medio.rs, 17.Apr.2017

Marko Vučinić, Una Umbra, Milan Ponjiger samo su neka od dece koja su prerano ostala bez roditelja. Velike tragedije zauvek su promenile njihove živote i zato ih možemo nazvati malim herojima nacije

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.