Čukarički “još jači“, Zvezda “bez konkurencije“?

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Jul.2023, 05:30

Čukarički “još jači“, Zvezda “bez konkurencije“?

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević izjavio je danas da veruje da će ekipa sa Banovog brda u predstojećoj sezoni biti jača nego prošle i istakao uprava „ne juri“ sa prodajom igrača jer želi da „osvoji koji bod u Evropi“.
„Dolaskom Ćalasana, Subotića i Vukašina Jovanovića pokrili smo mesto štopera, naravno uz naše mlade igrače. U ofanzivi smo doveli špica Ze Marija i sa pozajmica vratili Bojicu Nikčevića i Milutina Vidosavljevića. Kad je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u pitanju golmanska pozicija, posle odlaska Popovića, došli su Filipović i Samurović“, rekao je Matijašević za klupski sajt.
„Videćemo ko će ostati do kraja prelaznog roka, ali smatram da ćemo biti jači nego prošle godine, pre svega jer su se igrači uigrali, naročito stranci, Badamosi i Sisoko. Brzo počinje prvenstvo, pa ćemo videti. Ukoliko nešto zafali, dodaćemo za Evropu“, naveo je on.
Čukarički je u završnoj fazi priprema za novu sezonu, koja će za klub sa Banovog brda biti istorijska pošto će pored nastupa u Super ligi i Kupu Srbije, prvi put igrati u grunoj fazi nekog od evropskih takmičenja.
Upitan da li ga je neko posebno oduševio na pripremama, Matijašević je naveo da ne može posebno nikoga da istakne i dodao da većina igrača radi odlično.

„Drago mi je što se Sisoko navikao i uklopio… Stigao je i mladi Stanković, smatram da je to dobar potez. Reprezentativac je, prošao je sve selekcije. Kod Dejana Stankovića je čak igrao na poziciji koja nije njegova. Biće nam od velikog značaja“, rekao je Matijašević.
Jedino gde nedostaje konkurencija je pozicija levog beka, ali je Matijašević naveo da za sada neće nikoga dovoditi, kao i da Veljko Simić neće pojačati redove Čukaričkog.
„Razgovarao sam sa njegovim agentima, otvoreno sam dao ponudu, rekli su da će se javiti do polaska ekipe na Bled, ali se nisu javili. Simić je odličan igrač i odličan dečko, rekao sam da je moja želja, ali pošto se niko nije javio, neće doći u Čukarički“, rekao je.
Dodao je i da je klub odbio dobru ponudu, ali nije želeo da otkrije za kog igrača.
„Odbili smo baš zbog toga jer želimo da osvojimo neki bod u Ligi konferencije. Želja mi je prođemo grupu, ali još uvek je rano da pričamo o tome jer i ne znamo u kojem takmičenju ćemo igrati. Bitno nam je zbog klupskog i nacionalnog koeficijenta da napravimo rezultat u Evropi“, rekao je Matijašević.
„Ovo je prvo leto da ne jurimo prodaju, sem da izađemo u susret igračima koji su dugo tu“, istakao je on.
On je rekao i da se nada da će Vukašin Jovanović za dva meseca početi da trenira sa ekipom i dodao da je Samuel Ovusu izrazio želju da ode jer nije imao zapaženu minutažu.
Matijašević je naveo da se svi klubovi pojačavaju, ali da Crvena zvezda nema konkurenciju kada su transferi u pitanju.
„Možemo da pričamo šta god hoćemo, oni su u Ligi šampiona, doveli su ozbiljne igrače, trenera, golmana. Opet su prvi favoriti za titulu, ali borićemo se na terenu sa njima“, rekao je on.
Dodao je da je odlaganje početka prvenstva za sedam dana zbog slučaja „Kolubara“ poremitilo sve.
„Nije nam trebalo to, ali šta da radimo, desilo se. Da li će biti 16 ili 17 klubova, to ne znam. Negde smo pročitali da, ako Kolubara dobije žalbu, da će biti 17 klubova. Imaćemo sedam dana pauze“, rekao je Matijašević.
Čukarički će evropske utakmice najverovatnije igrati u Leskovcu, ali je Matijašević istakao da je timu sa Banovog brda svejedno gde će igrati.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.