Izvor: Magyar Szó, 04.Sep.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar bez javnog toaleta

Centar bez javnog toaleta Mađar so

2014. szeptember 4., 15:06

0

Proteklih nedelja su se u centru Subotice ređale manifestacije: Dužijanca, Inter-etno festival, svečanosti povodom dana grada itd. Sve ove manifestacije su imale jednu zajedničku tačku- u svim slučajevima se prodavala hrana i piće građanima željnim provoda. A stara je istina da ako nešto uđe, to pre ili kasnije mora i da izađe. Tako su se i građani, željni zabave na prelepom glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << trgu morali suočiti sa problemom: kuda sa „autputom”? Naime, jedini javni ve-ce u gradu se nalazi pored gradske kuće, a možda je i u funkciji, ali pisac komentara za list „Mađar so”, Kornel Bajtai, još nije video taj objekat u otvorenom stanju.

Bajtai naglašava da su oni srećnici koji su imali prilike da posete javni nužnik, redom pričali o neprilagođenim higijenskim uslovima u kojima se toalet nalazi. Ovo praktično znači da građanin koji svoje poslove obavlja u centru grada, jednostavno nema načina da obavi nuždu u civilizovanim uslovima.

„Istovremeno bi se kao pozitivan primer morao istaći javni toalet koji održava jedan privatnik na buvljoj pijaci. Taj se toalet stalno čisti, menja se sapun, popunjava papír, tako da se čoveku ne prevrće stomak kada mora da uđe. Ne znam zbog čega se takvo rešenje ne može uvesti i u centru grada…” – piše Bajtai dodajući da nije retkost da se u ranim jutarnjim satima u uskom centru grada, susreću ljudi koji čak i veliku nuždu vrše na ulici, pred očima drugih.

Tokom letnjih meseci mnogo turista posećuje Suboticu. U kafićima u centru grada mogu se čujti razgovori na najrazličitijim jezicima. A ukoliko neki od posetilaca grada šeta u manjim ulicama užeg centra, i sam će se suočiti sa ostacima sa kojima ne želi. Možda će i sam biti prinuđen da svoj problem reši na taj (javni) način – napominje komentar lista „Mađar so”.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Subotica: Centar grada bez javnog toaleta

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2014, 12:08

Uprkos činjenici da su se u Subotici u poslednje vreme ređale manifestacije, koje su uključivale hranu i piće, u centru Subotice ne postoji pristojan javni toalet za posetioce i građane...Naime, jedini javni toalet u gradu se nalazi pored gradske kuće, a možda je i u funkciji, ali čitalac lista...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.