Cane oslobođen optužbi za šverc cigareta

Izvor: Mondo, 26.Feb.2013, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane oslobođen optužbi za šverc cigareta

Italijanski sud u Bariju oslobodio je Stanka Subotića optužbi za mafijaško udruživanje radi šverca cigareta.

Krivični i građanski sud u Bariju uvažio je predlog za oslobađajuću presudu, koji je, osim odbrane, na prethodnom ročištu početkom januara uputio i tužilac.

Ova presuda se može smatrati konačnom, jer neće biti žalbe tužioca, a sud je odredio rok od 90 dana za deponovanje obrazloženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << presude.

Subotić je bio optužen da je za grupu koja je švercovala cigarete iz Crne Gore za Italiju tokom devedesetih prao novac u iznosu većem od 1,2 milijarde njemačkih maraka.

Postupak protiv Subotića pred italijanskim sudom vođen je 10 godina, dok je istraga provođena u Kipru, Francuskoj, SAD, Švajcarskoj i drugim zemljama.

U Apelacionom sudu u Beogradu početkom februara počelo je razmatranje žalbi na presudu kojom je Subotić u odsustvu osuđen na šest godina zatvora.

(Srna, Foto: stankosubotic.net)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Cane oslobođen optužbi za šverc cigareta

Izvor: Studio B, 26.Feb.2013

Italijanski sud u Bariju oslobodio je Stanka Subotića optužbi za mafijaško udruživanje radi šverca cigareta. ..Krivični i građanski sud u Bariju uvažio je predlog za oslobađajuću presudu, koji je, osim odbrane, na prethodnom ročištu početkom januara uputio i tužilac...Ova presuda se može...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.