Subotić odbacuje optužbe

Izvor: Politika, 17.Maj.2010, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić odbacuje optužbe

BEOGRAD - Biznismen Stanko Subotić Cane odbacio je danas navode da zajedno sa kompanijom VAC (WAZ) pokušava da preuzme tržište štampe u Srbiji jer, kako tvrdi, sa tom firmom nije u poslovnim odnosima od 2008. godine.

Subotić je u pisanoj izjavi medijima naveo da prema kompaniji VAC ima jedino finansijske obaveze zbog garancija koje je kao vlasnik firme „Futura” izdao 2006. godine prilikom privatizacije „Večernjih novosti” u ime biznismena Milana Beka i Miroslava Miškovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
On je rekao da su tvrdnje glavnih urednika „Večernjih novosti” i dnevnih listova „Blic” i „Pres” o tome da zajedno sa kompanijom VAC pokušava da preuzme tržište štampe, usledile zbog toga što Beko i Mišković moraju „pravom vlasniku” da daju akcije „Novosti” ili vrate novac sa kamatom i izgubljenom dobiti.

„Kako su sa parama VAC-a njih dvojica kupili ’Novosti’, a akcije zadržali za sebe i evo četiri godine ih ne predaju vlasnicima, VAC je aktivirao moju garanciju i trenutno zbog toga imam višemilionsku štetu”, piše u Subotićevoj izjavi.

Subotić je najavio da će njegovi advokati za nekoliko dana specijalnom tužiocu za organizovani kriminal predati izjave i dokumentaciju o zloupotrebama u privatizacijama više preduzeća u Srbiji.

U saopštenju koje je medijima dostavio advokat Radoslav Tadić, Subotić je rekao da će tužiocu biti predate „izjave i obimna dokumentacija” koji se odnose na privatizacije „Večernjih novosti”, „Putnika”, Luke Beograd i drugih firmi.

Prema navodima Subotića za nezakonitosti u tim privatizacijama bili su odgovorni Milan Beko, Miroslav Mišković i Manojlo Vukotić, kao i pojedini političari.

U saopštenju dostavljenom medijima, Subotić je naveo da firmom „Futura” ne upravlja od 2007. godine, od kada je protiv njega podignuta optužnica i da (u postupku za šverc cigareta) nije optužen za „najteža krivična dela”, već za zloupotrebu službenog položaja.

Beta

[objavljeno: 17/05/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotić: Uskoro dokazi o zloupotrebama u privatizacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2010

BEOGRAD - Biznismen Stanko Subotić Cane odbacio je danas navode da zajedno sa kompanijom Vac (WAZ) pokušava da preuzme tržište štampe u Srbiji, jer, kako tvrdi, sa tom firmom nije u poslovnim odnosima od 2008. godine...Subotić je u pisanoj izjavi medijima naveo da prema kompaniji Vac ima jedino...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vac odbacuje optužbe pojedinih medija

Izvor: S media, 17.Maj.2010

Medijska grupacija Vac odbacila je danas optužbe pojedinih urednika medija da pokušava da preuzme celokupno tržište štampe u Srbiji, saopštila je danas ta grupacija. ..Kako se navodi u saopštenju, predstavnik medijske grupacije Vac u Srbiji Peter Lange ocenio je da su optužbe na račun te firme...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.