CANETOVA CRNA KNJIGA

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CANETOVA CRNA KNJIGA

BEOGRAD - Canetov novi medijski udar! Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal ocenilo da prošlonedeljni medijski nastup optuženog (i još nedostupnog) Stanka Subotića Caneta predstavlja pokušaj uticaja i pritiska na nadležne pravosudne organe i stvaranja alibija unapred, on u drugom delu emisije „Između redova“ govori o svojim kontaktima s ljudima iz sveta kriminala, posebno s Darkom Šarićem, kao i o švercu cigareta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Evo, slučajno sam došao u posed dokumenta, originalne crne knjige Danča Šuturkova, u kojem imaju tačno beleške ko je od 1995. do 1998. godine kupovao cigarete u „Makedoniji tabak“, koje su to firme iz Srbije - kaže Subotić.

- To je crna knjiga, gde je roba plaćena u kešu, tada je stalno sve plaćano u kešu, ali koja nije zavođena nigde, što znači da nije zavođena ni na granicama Srbije. To mogu da vam dam na uvid, daću vam i kopiju toga gde se to vidi. Eto, to je možda isto razlog zbog čega mene ne žele u procesu u Beogradu - navodi on.

- Zamislite mene koji bi govorio ko je to sve uradio, kako je to uradio, ko je uzeo pare i uvezao robu, ko je organizovao u Crvenki, Rumenki, ne znam već kako se zove, i šta je organizovao. E, to bi bilo za njih poražavajuće da njihova teorija, koja je pripremljena, u kojoj ja moram da budem egzekutiran, bude razotkrivena, to bi za njih bila katastrofa - tvrdi Subotić.

- I tada bi bilo razotkriveno da, u stvari, Zoran Đinđić nije bio kriminalac zato što ja nisam bio kriminalac. Znači, vrlo je važno da Stanko Subotić bude osuđen kao kriminalac i, verujte mi, samo političkim instrukcijama, nikako drugačije. Pravno, niti nekim krivičnim delima, oni nemaju ništa protiv mene - rekao je Subotić u intervjuu za TV B92.        

(R. E. N.)

Tužilaštvo: Subotić se ne odaziva na sudski poziv

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je Subotiću omogućeno da iznese svoju odbranu pred sudom, jer mu je poziv za suđenje upućen na adresu koju je prijavio kao mesto svog prebivališta, ali da se nije odazvao pozivu. U krivičnom postupku pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu Subotića su zastupali branioci koje je sam izabrao, tako da njegovo pravo na odbranu ni na koji način nije povređeno, navedeno je u saopštenju Tužilaštva koje je potpisao tužilac Miljko Radisavljević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.