Brnabić: Jako sam zadovoljna radom Vlade

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Jul.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Jako sam zadovoljna radom Vlade

SUBOTICA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije u službi građana, da je jako zadovoljna rezultatima rada, da su u prethodnih godinu dana pomerili napred i društvo i zemlju i da će u narednom periodu raditi na bržem ekonomskom rastu, životnom standardu građana i modernizaciji društva.

Ona je tokom svečanosti u Subotici povodom 365 dana rada Vlade na čijem je čelu, rekla da su cela Vlada Srbije i svi ministri radili vredno i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << posvećeno i da su brojne rezultate postigli kao tim i uz podršku predsednika Srbije Aleksadra Vučića.

"Važno mi je da kažem da smo mi ovde Vlada Srbije jedan isti tim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sa njegovim timom i da zajedno nastavljamo reforme koje su pokrenute u mandatu njegove vlade", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je Vlada je nastavila predano da radi na najvažnijem spoljnopolitičkom cilju punopravnom članstvu u EU, da je ostala posvećena i razvoju medjunarodnih odnosa, i da su Srbiju u proteklih godinu dana posetili brojni važni lideri, što dovoljno govori o ugledu Srbije u svetu.

Kazala je da je šest zemalja povuklo odluku o priznanju takozvane države Kosovo i istakla da Srbija ostaje dosledna politici u odnosu na Kosovo i Metohiju, i iskrenom dijalogu kao jedinom načinu dolaska do održivog kompromisa.

Premijerka je podsetila da je Srbija na "Duing biznis" listi Svetske banke zauzela 43. mesto od 190 zemalja, "što je najbolja pozicija ikada", kao i da je Svetska banka Srbiju proglasila liderom u sprovodjenju reformi u Jugoistočnoj Evropi.

Kako je istakla, u narednoj godini mandata Vlada Srbije radiće na bržem rastu ekonomije, životnom standardu gradjana, digitalizaciji, modernizaciji društva, nastavku reforme obrazovanja, zdravstvu, vraćanju kulture u život, evropskim integracijama i regionalnoj stabilnosti i saradnji.

Brnabić je istakla da Vlada radi u službi gradjana i podsetila da su tokom 365 dana njene Vlade povećane penzije i plate u javnom sektoru, da su nastavljene ekonomske reforme, reforma javne uprave, održana je finansijska disciplina i nastavljeni važni infrastrukturni projekti, u putni i železnički saobraćaj j uloženo više od 71 milijardi dinara, završen je Klinički centar u Nišu i otvoreni Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti i rekonstruisana galerija Matice srpske u Novom Sadu.

Ona je ocenila da je osnovna snaga Srbije to što Vlada radi kao tim i uz podršku predsednika Srbije Vučića i njegovog tima, kojem se zahvali na podršci savetima i saradnji.

"Dajemo sve od sebe i nastavićemo da dajemo sve od sebe svaki dan kako bi Srbija išla brže napred i pozivam medije i civilno društvo da nam budu konstruktivni partneri u radu i da zajedno podstiču dijalog u društvu", rekla je Brnabić.

Nabrajajući rezultate rada, ona je podsetila na ukidanje pečata u poljoprivredi, slanje markice za overu zdravstvene knjižice u istoriju, pravljenje adresnog registra, kako bi svi gradjani imali naziv ulice i broj zgrade u kojoj žive i rade.

Istakla je usvajanje Zakona o finansijskoj podršci porodici koji omogućava da se od 1. jula jednokratna pomoć za prvo dete daje u iznosu od 100.000 dinara, za drugo 10.000 dinara mesečno dve godine, 12.000 mesečno deset godina za treće dete i za četvrto 18.000 dinara mesečno 10 godina.

Premijerka je i dodala da je zabeležen najmanji broj krivičnih dela u poslednjih 30 godina, da je Srbija primila šest aviona tipa mig 29, da je u operativnu upotrebu uvedeno novih šest aviona tipa "Lasta", kao i da je usvojen zakon koji omogućava početak izgradnje stanova za pripadnike sektora bezbednosti od septembra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Vranju i Sremskoj Mitrovici.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da bi bilo neozbiljno pričati o rekonstrukciji Vlade Srbije dok se vodi ozbiljna ofanziva kako bi se rešio zamrznuti konflikt na Kosovu.

"Neozbiljno bi bilo pričati o rekonstrukciji kada imamo ozbiljnu ofanzivu, kada treba da pružimo svu podršku dijalogu i razgovorima koje vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić o budućnosti kojima mora da se reši ogroman zamrznuti konflikt", rekla je Brnabić u Subotici na predstavljanju rezultata rada Vlada Srbije u prvih godinu dana od kada je ona na čelu Vlade.

"Meni se čini neozbiljno da pričamo o rekonstrukciji, imamo odlične rezultate, istina, možemo da radimo i bolje, ali sam u potpunosti zadovoljna postignutim", rekla je ona i dodala da bi mnogi voleli da se u Srbiji priča o rekonstrukciji, da se pojavi nejedinstvo jer bi to oslabilo zemlju, ali to se neće desiti.

Premijerka je to rekla odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto će rekonstrukcija sačekati dok se ne reši kosovsko pitanje, a ranije je navodila da nije zadovoljna radom pojedinih ministara.

Brnabić je pojasnila da to nije rekla.

"Nikada nisam rekla da nisam zadovoljna, smatram da možemo da radimo bolje", rekla je Brnabić
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Naslovna strana za petak, 6. jul

Izvor: Beta, 06.Jul.2018, 07:34

Dnevne novine na naslovnicama od petka pišu o podvizima srpskih lekara, napadu na Srbina u Prilužju, Agrokoru, radu na crno, ali i rezultatima vlade u prvih 365 dana, a koje je u Subotici predstavila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.BLIC  -  "Dva velika podviga srpskih lekara", o tome da je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.