Bogata turistička ponuda Palića i Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2021, 14:54

Bogata turistička ponuda Palića i Subotice

Subotica i Palić nisu tipične zimske turističke destinacije, ali ljudima koji žele da se odmore imaju šta da ponude. Pored jedinstvene arhitekture i bogate gastronomske ponude, tu su i vinski podrumi, kao i salaši na severu Bačke.

Dugo godina je Palić, kao turističku destinaciju promovisao slogan "mesto na kojem se tišina čuje". Danas se taj slogan manje upotrebljava, ali je i dalje aktuelan i to posebno kada dođu jesen i zima. Turisti, i to pre svega domaći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vole sever Bačke, između ostalog i zbog bogate gastronomske ponude.

"Bogatstvo Severnobačkog okruga, i to ne samo u kulturološkom nego i u gastronomskom smislu. Tu se može probati veliki broj specijaliteta mađarske, srpske, hrvatske, ali i raznih drugih kuhinja, tako da turisti koji dolaze ovde i provode uglavnom dva-tri dana, ustvari žele da što više toga probaju. Nisam još spomenuo i vinske podrume i vinarije, mogućnost jahanja, ergele i u suštini okolna mesta, koja su takođe privlačna i interesantna", objašnjava turistički vodič Boris Tot.

A kada su već na Paliću, turisti skoro po pravilu obiđu i Suboticu, za koju kažu da je krajem godine najlepša. Specifična arhitektura, odnosno mađarska varijanta secesije, jednako je privlačna i leti i zimi.

"Kada turisti dođu ja im uvek skrenem pažnju na to da pogledaju zgrade, na kojima ima jako puno lepih detalja. Pored toga u oktobru moram da skrenem pažnju na naše žuto lišće drveća gelegunje, koje daje tu zlatnu boju, zlatnu nijansu našem gradu, zato mislim da je u oktobru Subotica zaista najlepša za posetu", smatra Nemanja Mutić, turistički vodič.

Turistički vodiči organizuju i besplatne pešačke ture, i tu polako prelazimo na ponudu za one goste koji žele da im odmor bude aktivan.

"Tu su naravno vožnje biciklom, neki od sportova na vodi koji i dalje mogu da se upražnjavaju u ovo doba godine, isto tako tu je i aeroklub gde možete probati tandem skokove i panoramske letove, tako da mnogo toga ima na našoj destinaciji", ističe Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotica.

Zimski period je na severu Vojvodine interesantan u periodu samog dočeka Nove godine. Smeštajni kapaciteti su tada uglavnom popunjeni, a biće tako i ove godine, jer je interesovanje domaćih gostiju, kako ističu naši sagovornici, već sada veliko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.