Blagi pad indeksa, uz pad prometa

Izvor: B92, 18.Jun.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagi pad indeksa, uz pad prometa

Beograd -- Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi zabeležio je pad od 0,59 odsto, dok je opšti indeks Belexline imao pad od 0,17 odsto.

Promet je vredeo 37,93 miliona dinara (365.683 evra), od čega je skromnih 3,72 miliona dinara (35.959 evra) ostvareno u trgovini obveznicama RS.

Učešće stranih investitora bilo je 16,45 odsto u ukupnoj, i 18,13 odsto u trgovini akcijama.

U kontinuiranom trgovanju najviše je pojeftinila akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Globos osiguranja [GLOS], 11,53 odsto, a sledi subotička Fidelinka [FIDL] sa padom većim od sedam odsto. Akcije Razvojne banke Vojvodine [MTBN] jeftinije su za oko pet odsto, a Komercijalne banke [KMBN], sa B Listinga, za tri procenta.

Dobitnike predvodi Vital Vrbas [VITL] čije akcije su poskupele za nešto preko osam odsto, dok je Tigar [TIGR], sa A Listinga Beogradske berze, zabeležio rast vrednosti akcija za 5,35 odsto. Bambi Banat [BMBI] beleži rast od četiri procenta, dok su hartije beogradskog BIP-a [BIPB] skuplje za tri odsto.

Najtrgovanije su bile akcije Alfa plama [ALFA], sa B Listinga, kojima se trgovalo za 6,87 miliona dinara. Promet akcijama Energoprojekta [ENHL] bio je 5,12 miliona dinara. Akcijama niške AIK banke [AIKB] trgovalo se za 2,66 miliona dinara, a Bambi Banata [BMBI] za 2,16 miliona dinara.

Kada je reč o trgovanju po metodu preovlađujuće cene značajno se trgovalo akcijama Brail Trejda [BRTR] za 4,69 miliona dinara. Registrovana je i blok transakcija akcijama "7.jula" iz Vranja u iznosu od 6,1 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.