Bjornstad: Subotica dobar poslovni domaćin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjornstad: Subotica dobar poslovni domaćin

Subotica je dobar domaćin norveškim kompanijama, a nadamo se i očekujemo da će se postojeća saradnja nastaviti i proširiti, ocenio je danas ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad.

On je boravio danas u Subotici, gde se sastao sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, sa kojim je razgovarao o konkretnim projektima podrške ove zemlje Subotici, kao i prekograničnoj i regionalnoj saradnji.

"Siguran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam da će neki od njih biti plodonosni i očekujem da će oni doneti ploda. Ovo je ne samo jedan most između Evropske unije i Srbije, nego je i jedan simbol po kome ljudi iz drugih gradova mogu da vide da ste vi deo centralne Evrope. Za Norvešku je važno da nastavimo da sarađujemo sa ovim gradom i tu smo da ostanemo", rekao je Bjornstad.

Maglai i Bjornstad su razgovarali o saradnji lokalne samouprave i ambasade Norveške i mogućnosti proširenja te saradnje sa norveškim privrednim subjektima.

U Subotici već nekoliko godina radi kol-centar telekomunikacione kompanije "Telenor" koji pokriva tržišta Srbije, Crne Gore i Mađarske, kao i kompanije "NorDent" koja je specijalizovana za pružanje stomatoloških usluga stanovnicima ove skandinavske zemlje u Subotici, a koja širi svoje kapacitete.

Osim toga, po Maglaijevim rečima, Subotica je jedan od gradova Srbije koji učestvuje u projektu Ambasade Norveške koji je namenjen rešavanju problema odlaganja i uništavanja otpada životinjskog porekla.

"Taj problem nije rešen ni na nivou grada, ni na nivou države, tako da ćemo verovatno biti među prvima koji će to rešiti uz materijalnu pomoć, znanja i iskustva Ambasade Norveške", rekao je Maglai.

Takođe su razgovorali i o podršci Norveške Subotici u privlačenju sredstava iz prekograničnih fondova saradnje, kao i o privrednoj saradnji, pre svega u sferi prehrambene industrije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Subotica zna kako se dočekuju Norvežani"

Izvor: B92, 23.Okt.2015

Subotica je dobar domaćin norveškim kompanijama, a očekujemo da će se postojeća saradnja i proširiti, ocenio je ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad..On je boravio danas u Subotici, gde se sastao sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, sa kojim je razgovarao o konkretnim projektima podrške...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.