Biševac pre Subotića, jer komanduje

Izvor: Politika, 30.Okt.2012, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biševac pre Subotića, jer komanduje

Selektor naše fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlovića poziva nove snage za meč protiv Čileanaca (14. novembar): Rukavinu, Lomića i Đorđevića ili Đurđića. – Morati se raspitivao za Lazara Markovića

Poslednju utakmicu u ovoj godini reprezentacija Srbije odigraće 14. novembra u Sent Galenu (Švajcarska) protiv Čilea. Biće to ujedno još jedna dobra prilika za našeg selektora Sinišu Mihajlovića da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << isproba nove snage, suzi izbor kandidata za mnogo važniji duel koji nas iduće godine, 22. marta, očekuje u nastavku kvalifikacija sa Hrvatskom.

Pošto su se nakon poraza od Makedonaca u Skoplju strasti stišale, Srbija sada u pomirljivom tonu nastavlja započeti put. Sve nedoumice koje su pratile naš nacionalni tim pre i posle utakmice sa Makedonijom izgleda da su rešene.

Mihajlović je priznao svoju krivicu, FSS mu je dao punu podršku da nastavi započeti posao. Izgleda da su izglađeni odnosi na relaciji selektor – kapiten Ivanović i Kolarov. Kao da nije bilo teških reči, možda čak i svađe, ali izgleda da je to sastavni deo sporta.

Očekujući prijateljsku utakmicu protiv Čilea Siniša Mihajlović je odlučio da isproba nove igrače, jer će, kako je istakao, šansu u ovom meču dobiti oni koji su manje igrali u kvalifikacijama.

– Biće promena, – kaže Mihajlović. – Pozvaću trojicu novih fudbalera: Rukavinu iz Valjadolida, Lomića iz moskovskog Dinama, a dvoumim se za još jedno mesto u napadu. U ovom trenutku najbliži su pozivu Đorđević iz Nanta i Đurđić iz Helsinborga. Pozvaću i golmana subotičkog Spartaka Branimira Aleksića koji će od marta biti drugi golman reprezentacije. Putovaće s nama u Švajcarskoj, ali će na golu biti Brkić.

Koja je glavna svrha predstojećeg meča sa Čileom?

– Želeo sam pre svega da odmerimo snagu s jakom reprezentacijom, iako smo imali ponude od Egipta i drugih selekcija. Ovo će ujedno biti dobra prilika da vidimo tri nova igrača, da pružimo šansu onima koji su do sada manje igrali.

Da li to znači da ne računate na Kolarova i Ivanovića?

– Ne. Kolarov će doći sigurno kao i Ivanović. Razgovarao sam s kapitenom, zamolio sam ga da dođe, iako neće igrati. Jednostavno, želja mi je bila da bude uz svoju ekipu. To je prihvatio sa zadovoljstvom.

Da li ste razmišljali da pozovete i Klea koji pruža sjajne partije u Kini?

– Ne, – odlučan je Mihajlović. – Kleo je daleko i nije naš, iako ima naš pasoš. A ne trebaju mi takvi eksperimenti.

Neven Subotić je sjajno odigrao za Borusiju. Čak je bio i strelac. Šta o tome kažete?

– Svakom selektoru prija kada su mu igrači u dobroj formi. Poznato je da je trebalo da igra protiv Irske u Beogradu, pa se povredio. Pre meča sa Škotskom veoma loše je odradio dva treninga. Biševac je u boljoj poziciji, ali samo trenutno. S obzirom da ne može da igra protiv Hrvatske, svakako da će Subotić dobiti šansu. Na njemu je da je iskoristi. Ako odigra dobro ostaće u prvoj postavi, a Biševac će čekati novu priliku. Njemu sam dao prednost, jer, lično, volim igrače koji viču, komanduju, koji daju snagu svom timu. A to on svakako ima.

Kako ocenjujete igru Partizana protiv Intera?

– Partizan je u Milanu igrao odlično, nije zaslužio da izgubi. Bilo mi je krivo, jer su italijanski mediji danima samo pričali o navijačima, a ne o ekipi koja u svojim redovima ima čak sedmoricu tinejdžera.

Da li je Lazar Marković ispunio Vaša očekivanja?

– S njim sam pričao i pre i posle utakmice. Za njega se lično interesovao i gazda Intera Morati. Bio je oduševljen njegovim potezima, brzinom…

Na tribinama stadiona sedeli ste s Dejanom Stankovićem. Da li to znači da ga polako „uvodite u posao”?

– Poznato je da smo kumovi. Međutim, on je još igrač Intera sa kojim ima ugovor do sredine 2014. Njemu su uvek otvorena vrata reprezentacije, to nije nikakav problem. Ko ne bi voleo da na klupi vidi Dejana Stankovića kao svog pomoćnika?

Mnogi smatraju da će duel s Hrvatskom za Srbiju i Vas lično biti poslednja meč-lopta?

– Očekuje nas mnogo važna utakmica. Ako izgubimo sve se menja, ali dok god postoji šansa borićemo se. Što se mene lično tiče ja nikada neću ponuditi ostavku. Ostajem do kraja.

Koliko Vam znači podrška FSS?

– Ona, svakako, prija. Posebno posle poraza koji nas je zadesio u Skoplju. Ovom mladom timu je potrebna puna podrška. Ništa se ne postiže preko noći. Ja i dalje verujem u ove igrače.

Mnogo prašine se u srpskoj sportskoj javnosti podiglo oko „slučaja Berti”, poznatog italijanskog menadžera. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

– Moj advokat je dobio nalog da tuži pet medija koji su govorili neistine o meni i Bertiju. To nisu priče za fudbal, već za sud. Verujem da ću dobiti na sudu, a sve pare ću dati dečjoj bolnici u Sremskoj Kamenici, jer sam ja ambasador Unicefa.

----------------------------------------------

Okupljanje 10. novembra

Reprezentacija Srbije okupiće se 10. novembra u Beogradu. Dan kasnije krenuće put Ciriha, gde će se, po rečima selektora, pridružiti i ostali igrači, a istog dana produžiti u Sent Galen, gde ih 14. novembra očekuje prijateljski meč sa Čileom.

Dragan Todorović

objavljeno: 30.10.2012.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Nova godina

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović proba nove bekove, dilema zbog napadača

Izvor: Sportal.rs, 30.Okt.2012

Poslednju utakmicu u 2012. godini fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u Sent Galenu, a protivnik će biti nacionalni tim Čilea. Prijateljski meč sa južnoameričkom selekcijom zakazan je za 14.

Nastavak na Sportal.rs...

Mihajlović proba samo jednog napadača: Đorđević ili Đurđić?

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2012

Prijateljska utakmica sa Čileom u Sent Galen, 14. novembra, poslednja je prilika da Siniša Mihajlović pruži šansu igračima sa manjom minutažom, kao i da proveri neke nove snage. “Pozvaću golmana Branimira Aleksića, levog beka Marka Lomića, desnog beka Antonija Rukavinu i jednog napadača,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Filip Đorđević: Mihajloviću, tu sam!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2012, 07:00

Živim za dan kad ću zaigrati za Srbiju i čekam poziv selektora Siniše Mihajlovića..Duga devetka...Centarfor Nanta Filip Đorđević na 12 utakmica druge lige Francuske postigao je isto toliko golova, čime je još jednom podgrejao nade srpske javnosti da imamo napadača za reprezentaciju. Momak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.