„Banović Strahinja pobednik Joakimfesta

Izvor: Press, 17.Maj.2010, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Banović Strahinja" pobednik Joakimfesta

Monodramom „Kad su cvetale tikve", koju je u čast nagrađenih igrao prvak kragujevačkog pozorišta Mirko Babić, u Kragujevcu je u završen Joakimfest - festival najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora
Joakimova nagrada za najbolju predstavu dodeljena je Narodnom pozorištu iz Subotice za „Banović Strahinju", po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza i u režiji Andraša Urbana. Nagradu je uručila Dragana Bošković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << teatrolog iz Beograda.
- Nagrada je dodeljena za savremeno i uzbudljivo čitanje klasičnog komada, koje je rezultat mudrog repertoarskog poteza, upotrebe superiornog rediteljskog jezika, nadahnute i precizne kolektivne glumačke igre i izuzetnog glumačkog doprinosa čitavog autorskog tima - rekla je Boškovićeva.
Nagrada za najbolji savremeni dramski tekst dodeljena je Đorđu Milosavljeviću za „Kontumac", u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra. Nagrada za najbolju režiju i za najbolji scenski prostor otišla je Bori Draškoviću za „Elektru", po tekstu Danila Kiša, u izvođenju Scene na rumunskom jeziku Narodnog pozorišta „Sterija" iz Vršca. Nagrada za najbolji kostim dodeljena je Mariji Medenici za predstavu „Pokojnik" Narodnog pozorišta iz Beograda, a za najbolju muziku Lajku Feliksu za „Banović Strahinju".
Nagrade za najbolju glumu dobili su Sanja Krstović, Aleksandar Đurica, Danijela Štajnfeld i Vladan Živković. Specijalna nagrada za scenski govor dodeljena je Radovanu Kneževiću za „Igru u tami" pozorišta „Boško Buha". Najbolja predstava po mišljenju publike je „Mesec u plamenu" BDP-a.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.