Banović Strahinja najbolja predstava

Izvor: Beta, 15.Maj.2010, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banović Strahinja najbolja predstava

KRAGUJEVAC, 15. maja 2010. (Beta) - Najbolja predstava pozorišnog festivala Joakimfest u Kragujevcu je "Banović Strahinja" subotičkog Narodnog pozorišta, u režiji Andraša Urbana, saopštio je u subotu žiri.

Predstava "Banović Strahinja" radjena je po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza, a nagradjena je i Joakimovom nagradom za najbolju muziku koju je komponovao Lajko Feliks.

Joakimova nagrada za najbolji savremeni dramski tekst pripala je Djordju Milosavljeviću za tekst "Kontumac" u izvodjenju Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca.

Nagradu za najbolju režiju žiri je dodelio Bori Draškoviću za predstavu "Elektra" po tekstu Danila Kiša, u izvodjenju Scene na rumunskom jeziku Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.